Lázár János: Magyarországon fegyver- és harcirepülőgép-gyártás lesz

Lázár János: Magyarországon fegyver- és harcirepülőgép-gyártás lesz

Az építési és közlekedési miniszter szerint Magyarország is vezető gazdasági hatalom lehet a térségben a 2030-as évekre.

„Beszéljünk világosan, Magyarországon is fegyvergyárak fognak épülni. Fegyvergyártás lesz, repülőgép-, harcirepülőgép-gyártás lesz”

– jelentette ki Lázár János építési és közlekedési miniszter az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetség (ÉVOSZ) podcastjében. A tárcavezető hozzáfűzte, a lengyelek tízmilliárdért vesznek fegyvereket.

A miniszterrel készült interjút szemléző Népszava azt írja, 

Lázár szerint Lengyelország mellett Magyarország vezető gazdasági hatalom lehet a térségben a 2030-as évekre.

Elmondása alapján Magyarország a világ kétszáz országa közül a 45-50. legfejlettebb. Az a kérdés, hogy tovább tudunk-e lépni – fogalmazott.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium vezetője viszont azt is előrevetítette, hogy 2023-2025 között kevesebb lakás fog épülni.

A fejlesztések kapcsán Lázár azt is szóba hozta, hogy kevesebb EU-s forrással és a beruházások számának csökkenésével számol, és szerinte 2023 őszétől 2024 nyaráig lesz egy nehéz fél-háromnegyed év. A miniszter úgy látja, ha még 50 ezer magyar építőipari munkás Ausztriába megy, akkor 2024–2025-ben nem lesz olyan szakember, aki dolgozzon.