Ellenállás nélkül: Lázár János békét kötött Márki-Zay Péterrel, Orbán Viktor is gratulált

Ellenállás nélkül: Lázár János békét kötött Márki-Zay Péterrel, Orbán Viktor is gratulált

Április 3. után közös sajtótájékoztatót tartott Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje, valamint Lázár János a térség fideszes országgyűlési képviselője. 

Az esemény azért volt előzetesen nagy dolog, mert a két politikus a Csongrád-Csanád 4-es választókörzetben is megütközött egymással, és a durva, személyeskedő kampányt követően Lázár János nagy győzelmet aratott. 

Ennek ellenére a sajtótájékoztatón a fideszes honatya megköszönte, hogy Márki-Zay Péter elfogadta a meghívását. A választási győzelem után eljött az ideje a békesség helyreállításának, hogy egy új fejlődési pálya lehetőségét teremtsék meg a város számára - magyarázta. Lázár János elmondta azt is, hogy az elmúlt 2 óra tárgyalás során fegyverszünetet kötöttek 4 év után, de ez nem öncélú, hiszen "bebizonyítottuk, tudunk harcolni" - tette hozzá. Elmondása szerint a cél, hogy vásárhelyieknek jobb legyen, nagyobb békében éljenek, jobb körülmények között. 

Április 3-án nyilvánvalóan befejeződött a harc

- szögezte le némi meglepetésre Márki-Zay Péter (most nem beszélt az ellenállásról), hozzáfűzve, hogy a végeredmény miatt nem volt mindenki egyaránt boldog.

Három program támogatásában egyeztek meg: 

  • iparipark-bővítés,
  • egy 117 km-es kerékpárút, mezőgazdasági út projekt, 
  • az iskolák energetikai felújítása.

Illetve Márki-Zay Péter sajnálatát fejezte ki, hogy a városi kórház dolgozói úgy érezték, hogy "valami baja" van a kórházzal, a fegyverszünet része, hogy Hódmezővásárhely mindent megtesz az intézményért. 

Márki-Zay Péter reményét fejezte ki, hogy a város békés fejlődése példát mutat az országban, mert "április 3. után van élet", az eddig puskaporos hangulatot sikerül megbékélésre változtatni - magyarázta.

Kérdésre válaszolva Lázár János is elismerte, 2018 óta polgárháborús volt az állapot a városban, sőt, odáig mentek, hogy Márki-Zay Péter szerint nem Lázár Jánoson fog múlni, hogy Hódmezővásárhely politikamentesen fog majd fejlődni. 

Lázár János szerint nem kell annál nagyobb pozíció a kormányoldalon, hogy legyőzte az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét, majd önmagát dicsérve arról beszélt, hogy győztesként félre kell tennie a sérelmeit.

Ehhez nagyvonalúságra van szükség, szeretném, ha a politika nagyvonalúbb lenne Magyarországon

- mondta. 

"Semmi sem lehetetlen"

- válaszolta arra a felvetésre, hogy lesz-e kormánytag.

A Fideszben örülnek a közös sajtótájékoztatónak, Orbán Viktor gratulált ma hozzá, a Fideszre és Orbán Viktorra számíthat Hódmezővásárhely - mondta még el Lázár János. 

Sőt, Márki-Zay Péter ehhez még elárulta, hogy neki is ezt mondta Lázár János a tárgyaláson.