Lázár szerint Magyarország az Iszlám Állam célpontja

A lakosságot riogató Lázár az Iszlám Állam azon üzenetét vette komolyan, melyben a terroristák azt írták: "Ma Brüsszel és a repülőtere, holnap akár Portugália vagy Magyarország kerülhet sorra".

A terroristák ezzel arra utaltak, hogy egyetlen európai ország sem érezheti magát biztonságban, nem konkrét célpontként említették meg Magyarországot.

Lázár viszont megerősítette: a kabinet komolyan veszi az Iszlám Állam fenyegetését, nem becsüli alá, és mindent megtesz, hogy garantálja az ország biztonságát.

A brüsszeli robbantásról szólva arról tájékoztatott, hogy az egyik magyar sérült, aki a brüsszeli magyar állandó képviselet munkatársa, elhagyhatja az intenzív osztályt, az állapota folyamatosan javul.

Lázár János kitért arra, hogy pénteken ötpárti egyeztetés lesz a Belügyminisztériumban a kormány terrorellenes akciótervéről, amely alapján eszközöket kapna a rendőrség terrorcselekmények elhárításához, megakadályozásához, felderítéséhez. A Miniszterelnökség vezetője reményét fejezte ki, hogy az ellenzék támogatni fogja az akciótervet.