Legalja módszerekkel dolgozik a TV2

Manipuláció, lejáratás, karaktergyilkosság és Kunfalvi Nóra. A TV2 botrányos riportjainak a legfőbb jellemzői.

A hvg.hu kiderítette, hogy a Spéder Zoltánról készült riportban, amelyet még a Fidesz alelnöke, Gulyás Gergely is gyomorforgatónak nevezett, képekkel és félinformációkkal manipulálták a nézőket.

Egy elhomályosított paparazzofotóval azt sugalmazták, hogy Spéder intim viszonyban van egy egyébként családos kolléganőjével. A hvg.hu úgy tudja, hogy a szőke, divatosan öltözött nő Spéder Zoltán egyik vezető beosztású munkatársa, akivel közel húsz éve kollégák, több cégében is együtt dolgoztak, ezért puszival köszönnek egymásnak. A TV2 homályossá tett paparazzofotóján azonban úgy tűnhet, mintha megcsókolnák egymást. A riport narrációjában miután azt mondják a bankvezérről, hogy „nincs neki semmi az életben, csak a pénz”, a „csókos” képnél már az hangzik el, hogy a „felvételek szerint azért van, akit közel enged magához”.

Spéder 35 millió forintos luxusautójáról (amely a bankvezér házkutatásának napján rejtélyesen eltűnt, majd a Nemzeti Nyomozó Irodánál bukkant fel) is kiderítette a hvg.hu, hogy valójában 9-11 millió forintot érhet, a TV2 riportjában drámaian tálalt súlyos operáció pedig valójában egy vakbélműtét volt.

Nem mellékes, hogy a sajtóetikailag vitatható riportot az a Kunfalvi Nóra készítette, aki előzőleg több sajtótörténeti mélypont elkészítésében is közreműködött.

Kunfalvi korábbi anyaga volt az is, amikor a Zuschlag-interjúban megpróbálták a börtönviselt expolitikushoz kötni Pukli Istvánt, a pedagógustüntetések vezéralakját, majd az Együtt politikusának, Juhász Péternek a zsebében kellett kotorásznia, ám ebből hatalmas beégés lett, miután a politikus közzétette a vele készített interjú teljes felvételét. De készített riportot a Jobbik „párthadseregéről” is, amelyet először a bulvármédia legalja, a Ripost talált ki. Kunfalviról legutóbb akkor írtunk, amikor kérdése miatt kiröhögték a Jobbik sajtótájékoztatóján. Minden bizonnyal neki és a TV2-nek is lesz még lejjebb...