Legkésőbb a Békemenetig eldől, visszalépteti-e a Fidesz Szentkirályi Alexandrát

Legkésőbb a Békemenetig eldől, visszalépteti-e a Fidesz Szentkirályi Alexandrát

De Vitézy esetleges visszalépésének hatását is mérik.

Legkésőbb a Békemenet napjáig, június 1-ig biztosan eldől, hogy visszalép-e Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje Vitézy Dávid, az LMP jelöltjének javára

- számolt be az ATV, akinek a kormányoldalról jelezték az értesülést. De nemcsak ezt, hanem Vitézy esetleges visszalépésének hatását is mérik.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt heti kormányinfón Szentkirályi Alexandra visszaléptetésével kapcsolatban nem árult el konkrétumokat, csupán azt mondta, hogy a kormányülésen nem szoktak főpolgármester-jelöltekről tárgyalni, de ő annak örülne, ha Budapestnek fideszes főpolgármestere lenne. Ennél többet azonban nem mondott.

A Republikon friss felmérése szerint Budapest teljes lakosságának pártpreferenciáit tekintve a regnáló főpolgármesternek 34 százalékos támogatottságot mértek, Szentkirályi 25 százalékkal a második helyen állt, míg Vitézy Dávid 21 százalékkal követi őt harmadikként.

Nemrégiben egyébként Karácsony Gergely is arról beszélt a Telexnek, hogy tudomása van egy olyan felvétel létezéséről, ami szerint mérik, hogy a korábbi kormányszóvivő, a Fidesz színeiben főpolgármester-jelöltként induló Szentkirályi Alexandra visszalépjen-e.

(Címlapkép: Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje sajtótájékoztatót tart a főváros fenntartásában lévő, graffitivel összefirkált, használaton kívüli megállónál a Haller utcánál, a Duna-parton 2024. május 15-én. MTI/Lakatos Péter)