Különös: nem vizsgálja a szakszolgálat az ügynökgyanúba keveredett Lehel László tevékenységét

Nemcsak Lehel László tudja magáról az igazságot - ez is nyilvánvaló.

Mint ismert, Lehet László egyre több mindent kénytelen feltárni a titkosszolgálatokkal terhelt múltjáról, de az is biztos, hogy ez még messze nem a teljes igazság. Viszont nem kell ahhoz beavatottnak lenni, hogy tudjuk, attól még, hogy a nagy nyilvánosság nem ismeri a titkait, sokan tisztában vannak azzal.

Az pedig egy olyan ember esetében, aki milliárdos közpénzvagyon felett diszponált az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül, és szoros együttműködésben tevékenykedett a magyar miniszterelnök feleségével, Lévai Anikóval, ez a kérdés mégiscsak érdekes lehet.

Mindenesetre az AH szerint egy karitatív szervezetre nem terjed ki a felelősségük, így nem is vizsgálták a botrány kirobbanása óta Lehel korábbi tevékenységét.

(Cikkünk megjelenésével egyidőben írta a HVG, hogy a segélyszervezet által közzétett levélben nincs szó semmilyen magyar újságíró bemószerolásáról, csak szimplán segítséget kérnek a diktatúra diplomatáitól. Az Ökumenikusok lemondott vezetője, az ügynökmúltját elismerő Lehel László jogi lépéseket tesz az ügyben.)

Kérdeztük erről Mirkóczki Ádámot, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos tagját, aki szintén értetlenségének adott hangot, amiért a szakszolgálat szerint minden rendben van Lehel Lászlóval. Leszögezte azt is, pártja most azon dolgozik, hogy ellenzékből valahogy elérje, hogy az AH mégis foglalkozzon az Ökomenikus Segélyszervezet korábbi vezetőinek sötét titkaival.

Beismerés: Lehel László tényleg levelet írt Észak-Koreának

Elismerte Lehel László, hogy levelet írt az észak-koreai nagykövetségnek, de tagadta, hogy feljelentette volna a Magyar Nemzet újságíróját. Az Ökumenikus Segélyszervezetben az elnök-igazgatói tevékenységét ideiglenesen felfüggesztő Lehel az RTL Híradójának adott interjújában egy bravúros mentéssel azt állította, Orbán Viktor felesége, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Lévai Anikó nem tudott állambiztonsági múltjáról.