Lehet, hogy hülyék vagyunk, de retardáltak nem

Habonyék fogyatékosként beszélnek velünk, de ez nem jött be.

Kósa Lajos ma azt nyilatkozta: a 3,2 millió nemmel szavazó "Orbán Viktor hívására" járult az urnákhoz, az eredmény pedig azt tükrözi, hogy "soha még miniszterelnök mellett semmilyen kérdésben nem valósult meg olyan politikai egység, mint ami most a magyar kormányfő mögött".

Nem a nemzeti szuverenitás védelmében, nem az eszement brüsszeli politikával szemben, nem a hazájuk jövőjéért aggódva - hanem Orbán mellett.

 

Tudta? A népszavazás sikeréért Orbán, kudarcáért a Jobbik a felelős

A Fidesz frakcióvezetője hétfői sajtótájékoztatóján a népszavazás eredményét úgy értékelte, hogy a „miniszterelnök felhívására" 3,3 millió ember mondott nemet a betelepítési kvótára."Soha még miniszterelnök mellett semmilyen kérdésben nem valósult meg olyan politikai egység, mint ami most a magyar kormányfő mögött" - jelentette ki Kósa.

 

Harrach Péter azt is elmagyarázta, hogy ez lényegében a Fidesz kétharmados győzelme.

Kétharmados - és a Fideszé. Nem Magyarországé, nem Európáé - a Fideszé.

 

Hűha! A Fidesz-KDNP írta ki a népszavazást, és ott kétharmados győzelmet aratott

Nemcsak Orbán Viktor értékelte a valóságtól elrugaszkodva az eredménytelen kvótareferendumot, hanem a maga kimért módján Harrach Péter is. S bár a KDNP frakcióvezetője közel sem olyan harsány, mint a kormányfő, nem akármilyen tényekkel bizonyította be lapunknak, hogy vasárnap végül is győztek. Ők.

Akinek a számára esetleg még ezek az üzenetek is túl összetettek volnának, annak G. Fodor Gábor mondta meg a frankót: szerinte a nemmel szavazó 98% a Fidesz tábora, a maradék 2%-on pedig a baloldal és a Jobbik osztozik. Oszt jónapot.

 

G. Fodor Gábor matekozott egy kicsit, majd rájött: Fidesz=98%, Jobbik+baloldal=2%

Az állami pénzekből kitömött kormányzati jófejkedőportál főszerkesztője, G. Fodor Gábor (egyetemi docens, a Századvég igazgatója, politikai elemző) emlékedett kicsit a népszavazás eredményén, osztott-szorzott, aztán meg is osztotta az olvasókkal, mire jutott: Az Orbánt támogatók tábora 2014 óta egymillióval nőtt, 98% állt a front egyik oldalára, a másik oldalon pedig a baloldal és a Jobbik található, akik Brüsszel mellé álltak és összesen 2%-ot hoztak.


Kósa Lajos és Lázár János is azt mondta, hogy "hosszas és komoly" vizsgálódást igényel, miért lett érvénytelen a referendum. Nos, ehhez a minden bizonnyal igen komolynak ígérkező tudományos elemző munkához hadd tegyek hozzá én is egy aránylag ritkán szóba kerülő szempontot:

az a helyzet, srácok, hogy nem vagyunk retardáltak.

Ti pedig rendre úgy beszéltek velünk és hozzánk, mintha azok lennénk.

A magyar választópolgárokat már 1990 óta rutinszerűen hülyének nézi a politikai elit - és, hát, valljuk be: a tény, hogy ez a garnitúra még mindig elit tud lenni 2016-ban, arra enged következtetni, hogy ez a feltevés messze nem alaptalan.

Igen, mi magyarok tudunk nagyon hülyék is lenni - de fogyatékosok nem vagyunk.

A fent idézett megnyilatkozásokban nem az az igazán dühítő, hogy egy valóban össznemzeti ügyet rántanak le a pártpolitika redvás iszapbirkózásának szintjére - megtették azt ebben a kampányban mások is. Hanem az, hogy megfogalmazóik pontosan tudják:, amit mondanak, az akkora ordas baromság, amit 60-as IQ felett mindenki kiröhög.

De ők azt feltételezik, hogy nekünk nincs annyi.

És, ami ennél is sokkal nagyobb gáz: a kormány kommunikációja az egész népszavazási kampány során erre a gondolatra épített. Hogy mi itt, az Ibiza messzeségéből és a helikopter magasából térképnek tűnő táj bennszülöttjei mind teljesen idióták vagyunk. Hogy a harmadik felrántott csík kóla után kitalált kétmondatos felböffenés, és a legalpáribb riogatás (csak a legutóbbi: ha nem lesz meg az érvényesség, a migránsok hétfőn megindulnak Szerbiából - jah, igen, és a kerítést is  elbontjuk egy éjszaka alatt) bőven elég lesz ahhoz, hogy meggyőzzön minket.

Számos olyan, határozottan keresztény-nemzeti gondolkodású, ismerősöm, barátom van, akit nem a ballibsik lúzer bojkottja, és a kétfarkú idétlenkedés bizonytalanított el - hanem az, hogy

hónapok óta nap, mint nap megalázzák őket azok, akikkel egyébként egyetértenek.

Hogy szarba se nézik őket azok, akiknek elvileg az ő hitvallásukat kellene képviselniük. És ez nem meddő ízlésvita, nem eltartott értelmiségi kisujj. Mert vasárnap óta már egyértelmű, hogy ezzel a fajta kampánnyal nem az volt a legnagyobb baj, hogy primitív prosztóság - hanem az, hogy

nem működik.

Aki hazudik, az nézhet hülyének, de aki igazat mond, ez nem. Hiába igaz az, hogy a dohányzás káros az egészségre, csak a teljesen idiótákat tudjuk meggyőzni azzal, hogy egy szál cigitől meghalnak. És minden látszat ellenére, ebben az országban - legalábbis egyelőre - nem ők vannak többségben.

Szóval az van fiúk, hogy nem vagyunk retardáltak, és, ha úgy beszéltek velünk, mintha azok lennénk, az nem rafkós pr-fogás - hanem ostobaság. Tessék minket normális, épeszű emberként megszólítani, és akkor talán hinni fogunk nektek - legalább akkor, amikor nagy ritkán nem hazudtok...