Lehúzatták a lányok bugyiját a tanárok egy dömsödi iskolában

Miután a diákok közül nyilván senki sem vállalta fel a dolgot, a tanárok magánakcióba kezdtek. Az Index reggeli cikke szerint a 8-9 éves kislányokat sorba állították az udvaron, majd a tanítónők és a takarítónő hármasával az egyik terembe kísérték őket, ahol levetett bugyival kellett pucsítaniuk, hogy lelepleződjön a bűnös.
 
A történetről beszámoló Blikk szerint az egyik tanár a szülők felháborodása után azt mondta, 
 
"öt év múlva úgyis lehúzzák a bugyijukat".
 

Írásbeli megrovás lett a büntetés

 
Az esettel kapcsolatban a Klik közleményt adott ki, álláspontjuk szerint tévesek azok a sajtóhírek, amelyek az intézményben történtekről megjelentek. 
 
A Klik közleménye szerint miután többször is előfordult már hasonló eset, a tanítók felhívták a gyerekek figyelmét a fertőzésveszélyre és a higiéniára. A "fehérneműk ellenőrzésére" akkor került sor, mikor valaki még ezt követően is a vécé mellé ürített.
 
Az ügyben három pedagógus és a telephelyen dolgozó takarító vett részt. 
 
A tankerülethez június 1-jén érkezett szülői bejelentés az esetről, azt követően azonnal megkezdődött a vizsgálat. Ennek során a tankerület igazgatója megállapította, hogy a pedagógusok a közalkalmazotti jogviszonyból származó kötelesség vétkes megszegését követték el. Tettük nem volt szándékos, azért tették ezt, mert tartottak a fertőzésveszélytől és a további eseteket szerették volna megakadályozni - olvasható a Klik közleményében, amelyben arra is kitértek, hogy az érintettek a tettüket megbánták, többszörösen bocsánatot kértek, amit a szülők el is fogadtak.
 
Több levél érkezett a tankerülethez a pedagógusok védelmében, ezekben szülők azt kérik, hogy továbbra is az említett pedagógusok tanítsák a gyermekeiket, hiszen tapasztalt pedagógusokról van szó.
 
A központ közölte azt is, hogy a pedagógusokat elmarasztalták, írásbeli megrovást kaptak.
 
A technikai dolgozó szerződése július 1-jén lejár, azt nem hosszabbítják meg. 
 
Emellett a szakszolgálat közreműködésével a tankerület szakember (pszichológus) segítségét ajánlotta fel a gyerekeknek és a szülőknek. Jelezték: a pedagógusok a nyár folyamán érzékenyítő tréningen vesznek részt, amelyen felfrissíthetik a gyermekvédelemmel, a gyermeki jogok gyakorlásával kapcsolatos ismereteiket.