Lehúzza a rolót  a Metropol: az "űrt" Habony új, ingyenes napilapja tölti ki

A Népszabadság szerint a rossz hírt ma délután tudta meg a Metropol szerkesztősége.

Az üzletember ugyanis nem szeretne adósságokat hagyni maga után, minden alkalmazottját, üzlettársát ki akarja fizetni ezért idejében meg akarja kezdeni a cég végelszámolását. A 330 ezer példányban nyomott ingyenes napilap 18 év után tűnik el. Az újságot eredetileg Metro néven alapította egy svéd cég nemzetközi laphálózatának részeként. A kiadási jogokat 2011-ben szerezte meg Fonyó Károly cége. 

Miután Simicska Lajos "legecizte" Orbán Viktort a lap már csak feleannyi állami hirdetést kapott. Az idei első negyedévben a kormány, az önkormányzatok, az állami és önkormányzati hirdetések 2015-ről 2016-ra már a tizedére csökkentek a Metropolban. A BKV is kitiltotta a lap terjesztőit a közlekedési társaság területeiről. Hozzá kell tenni azt is, hogy a piaci cégek egy része nem akar konfliktusba kerülni a Fidesszel ezért már nem hirdet „Simicska lapjában”.

A 330 ezer példányban nyomott ingyenes napilap 18 év után tűnik el. Az újságot eredetileg Metro néven alapította egy svéd cég nemzetközi laphálózatának részeként. A kiadási jogokat 2011-ben szerezte meg Fonyó Károly cége. A Metropol helyett a Habony Árpád tulajdonolta Lokál ad ki napilapot június 6-a óta. A Lokállal a BKV is szerződést kötött és bőven részesül állami hirdetésekből is.