Lemaradt a szombati napról Rióban? - Itt mindent elolvashat!

A női vízilabdázók B-csoportjában rangadót játszott válogatottunk, több versenyzőnkért izgulhattunk az atlétikai számokban és vitorlázóknál is, második meccsén lépett pályára Sárosi Laura tollaslabdázó.

Atlétikával indult a délután "magyaros" része, a hétpróbázók távolugrószámára került sor. Zsivoczky-Farkas Györgyi legjobb ugrása 631centiméteresre sikerült, amiért 946 pontot kapott. Másik indulónk, Krizsán Xénia 608 méteresett ugrott, ezért 874 pont járt. Öt számot követően Zsivoczky-Farkas 11. 4680 ponttal, míg Krizsán 4468-cal a 23. helyről várja a magyar idő szerint vasárnap hajnali folytatást. Még két szám van hátra: 1 órától a gerelyhajítás, zárásként pedig a 800 méteres síkfutás következik.

Diszkoszvetésben Kővágó Zoltán 64,5 méteres dobással a 7. helyen végzett, az aranyérmet a német Christoph Harting nyerte. A férfi egypárevezősök C-döntőjében az élete első olimpiáján szereplő Pétervári-Molnár Bendegúz második helyen ért célba, így összesítésben a 14. pozíciót szerezte meg.

18 órától szállt medencébe a női vízilabdatorna B-csoportjának 3. fordulójában a magyar válogatott. Bíró Attila tanítványai az olimpiai címvédő, világbajnok és egyébként a csoportot is százszázalékos teljesítménnyel vezető amerikaiak ellen az első negyedet még fegyelmezett játékkal és némi szerencsével döntetlenre hozták, a második játékrészt viszont az ellenfél együttes nyerte 5-1-re. Ezzel lényegében el is dőlt az összecsapás, a folytatásban hiába próbáltak kapaszkodni Keszthelyi Ritáék, igyekezetük csak a tisztes helytállásra volt elég, 11-6-ra győztek az amerikaiak. A mieink 3. helyen fejezték be a csoportküzdelmeket, a negyeddöntőben pedig Ausztrália vár rájuk.

A Maria Lenk Uszoda mellett a nyílt vízen is zajlottak az események: a pénteki nap egyik legkellemesebb meglepetését szolgáltatva futamot nyerő vitorlázónak, Berecz Zsombornak ezúttal nem igazán jött ki a lépés: 12. és 18. helyen zárta két szombati futamát, így a finn hajóosztály összesítésében a 3. helyről visszacsúszott a 8. pozícióba. Az alapversenyből - amely vasárnap zárul - még kettő futam van hátra, ezek végén a mezőny első 10 helyezettje, tehát jelen állás szerint Berecz is részt vehet az éremfutamban.

Véget értek viszont két másik vitorlázónk számára a küzdelmek szombaton: laser radialban a 18 esztendős Érdi Mária 9. és 20. hellyel zárt aktuális futamain, így az összetett rangsorban a 14. helyet szerezte meg. Laser Standardben Vadnai Benjamin 29. és 25. helyen futott be, összesítésben 33. lett.

Ha az éjszakai-hajnali hétpróba-versenyeket nem számítjuk, akkor a tollaslabdázó Sárosi Laura meccse volt a játéknap utolsó magyar érdekeltségű eseménye, melyen a 23 esztendős sportolónő két sima játszmában (21-11;21-8) vereséget szenvedett a nála jóval esélyesebb kanadai Michelle Li ellen. Mivel Sárosi korábban az első összecsapását is elvesztette - akkor az indiai Sindhuval szemben maradta alul - ezzel búcsúzott a riói olimpiától. Sárosinak köszönhetően 20 év után láthattunk ismét magyar indulót az ötkarikás játékokon ebben a sportágban.