Lemond Varga Judit igazságügyi miniszter

Lemond Varga Judit igazságügyi miniszter

A Schadl–Völner-ügy miatt kereszttűzbe kerülő Varga az Európai Parlamentben képzeli el a jövőjét.

Lemond Varga Judit igazságügyi miniszter, írja a Magyar Nemzet. Döntését már Orbán Viktorral is közölte.

A kormánypárti lap keddi cikke szerint

az igazságügyi miniszter fogja vezetni a Fidesz–KDNP európai parlamenti listáját 2024-ben.

Varga Judit most a Magyar Nemzetnek elmondta:

„Ez a feladat viszont, ahogyan miniszteri teendőim is, egész embert kíván, ezért a miniszterelnök úrral már közöltem is a lemondási szándékomat július 31-ével. Azt hiszem, az a helyes, ha az igazságügyi tárca vezetését átadom olyannak, aki erre száz százalékban tud koncentrálni.”

A kormánylapnak úgy fogalmazott: „Azt hiszem, az a helyes, ha az igazságügyi tárca vezetését átadom olyannak, aki erre száz százalékban tud koncentrálni.”

Varga hatalmas megtiszteltetésnek nevezte az elmúlt négy évet, felemelő érzés volt számára a magyar érdekek képviselete.

Azt egyébként nem erősítette meg a Magyar Nemzetnek, hogy ő lesz a Fidesz–KDNP listavezetője az EP-választáson, viszont annyit elárult, hogy valóban az Európai Parlamentben képzeli el a jövőjét.

Varga Judit úgy látja, a jövő évi EP-választásnak nagy a tétje, konzervatív fordulatot kell elérni az európai intézményekben, és ebben aktív szerepet akar vállalni.

(Címlapkép: Varga Judit igazságügyi miniszter beszédet mond a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány megalakulása alkalmából tartott sajtótájékoztatón az Igazságügyi Minisztériumban 2023. március 2-án. MTI/Mónus Márton)