Lemondott Fürjes Balázs államtitkár, a politikától is eltávolodik

Lemondott Fürjes Balázs államtitkár, a politikától is eltávolodik

Fürjes "maszekban" folytatja a városépítést, de a NOB tagságot is megpályázza.

„Új utakon, új feladatok felé” - ezzel a címmel jelentette be a Facebook-oldalán Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, hogy távozik a kormányból.

Fürjes állítása szerint a „magánszektorból” (maszek) keresték meg, ahol a korábbi várospolitikusi tapasztalatait hasznosíthatja maszekben. Ennél többet azonban nem árult el a most már csak volt államtitkár. Ami pedig a másik feladatot illeti, Fürjes Balázs a politikusi tapasztalatait hasznosíthatja, mert megpályázza a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagságát is a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) felkérésére.

Az ok egyszerű: több olyan új kihívás is jelentkezik egyszerre életemben, amelyeknek szívesen teszek eleget, ám amelyek sokkal több időráfordítást kívánnak és több külföldi elfoglaltsággal járnak, mint amennyit a nemes, de nagyon kötött, az év nagy részében magyarországi jelenlétet megkívánó miniszterhelyettesi munka lehetővé tesz

- írta posztjában Fürjes Balázs.

Korábban felmerült, hogy a Fidesz jelöltjeként Fürjes Balázs lehetne Karácsony Gergely főpolgármester kihívója a 2024-es önkormányzati választáson, de távozása a belpolitikából azt is jelenti, hogy a kormánypártnak új jelölt után kell néznie.

Címlap: Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára. MTI/Soós Lajos