A lengyelek kimaxolták az európai szexuális erőszak témáját

A Breitbart összeállítása szerint a konzervatív lengyel médium legfrissebb számának sikerült az európai migránsválsággal kapcsolatban, talán a leginkább anti-polkorrekt címlapot lehoznia.

Az Európát szimbolizáló nőalakról sötét bőrű kezek próbálják meg lerángatni az egyetlen öltözékéül szolgáló, uniós lobogót, míg a főcímben a következő mondat olvasható: "Európa iszlám megerőszakolása".

Kultúrák háborúja

A sokkolás tartalmi szinten is folytatódik, olyan cikkcímekkel, mint az "Európa öngyilkos akar lenni?", vagy az "Európai pokol". A kiadói reklám, ha lehet még egyértelműbbé teszi a tematikát:

"A Hálózat legújabb számában arról közöl riportot, mit rejteget a média és a brüsszeli elit az európai polgárok elől."

Aleksandra Rybinska vezércikkében ezt olvashatjuk:

"Köln után a vén Európa lakosai fájdalmasan döbbentek rá, milyen problémák származnak a tömeges bevándorlásból. Ám annak jelei, hogy rossz irányba mennek a dolgok, már sokkal régebb óta láthatók voltak. Ettől függetlenül ezeket a tolerancia és polkorrektség nevében, vagy figyelmen kívül hagyták, vagy elbagatellizálták."

A cikk éles határt von a keleti iszlám és a nyugati kereszténység közé, kihangsúlyozva, hogy ezek évszázadokig komoly harcban álltak egymással, és a muzulmánoknak köszönhetően Európa ismét csatatérré vált. A muszlimok "a nyugati kultúrával való konfliktust hordozzák a kollektív tudatalattijukban", áll az írásban.

Európa összeomlása az iszlám erőszakkal szemben, azonban nem volt evidens, legalábbis a Rybinska által idézett Arnold Toynbee, angol történész szerint, aki úgy véli: "a civilizációk öngyilkosság révén szoktak elpusztulni, nem gyilkosság által".

A cikk az intő jelek közé sorolja a migránsok egymás ellen irányuló, kirívóan erőszakos cselekedeteit is, utalva itt a befogadóállomásokon jellemző agresszióra, és a keresztény menekülteket ért támadásokra. Az újságírónő továbbá több olyan esetet is taglal, melyek során kiskorú európaiakat ért szexuális jellegű bántalmazás.

Az áruló elit is megkapja a magáét

Rybinska külön kitér az Európai Unió vezetőinek felelősségére, különösen Angela Merkel politikáját ostorozza, amiért jobban hallgat az Unión kívüli, olcsó munkaerőre ácsingózó német ipari lobbi képviselőire, mint az egyszerű állampolgárokra.

Egy másik írás tételmondata a következőképp summázza az európai helyzetet:

"Félő, hogy Európa vezetői túl későn vonták le a nyilvánvaló következtetéseket, és néhányan ezért most utálják magukat."

Ok és okozat

Azért ne higgyük, hogy a neves konzervatív lap teljesen véletlenül találta meg épp most ezt a témát, hiszen eddig ők sem foglalkoztak ilyen direkte, és pláne nem ilyen provokatívan a kérdéssel.

Az összeállítás valószínűleg az Európai Unió, az európai politika, és különösen a német média által Lengyelország ellen intézett támadásokra kívánt reagálni.

A legutóbbi lengyel választásokon győztes Jog és Igazságosság (PiS) pártját több komoly kritika is érte nyugatról, melyek a jogállamiság és a demokrácia felszámolásával, diktatórikus hajlamokkal, és autoriter intézkedésekkel vádolták a kormányt.

A kormánypárt azonban nem viseli túl jól a kívülről érkező bírálatokat, és már számos alkalommal megüzente az európai politikusoknak, kinek a portáján is söprögessenek.

Ez a megnyilvánulás nagyon is jól illeszkedik a visszavágások sorába.

[fb_pages_codes:immigration]