Lenyomták a Terminatort a sárga izék

Másfél héttel ezelőtt mutatták be a hazai mozik a kis sárga izék kalandjairól szóló Minyonok című animációs filmet, amely a hétvége nézőszámaival mostanra a tizes toplista legtetejére ugrott. Több mint 400 ezer látogató hagyott ott a mozikasszáknál ezalatt 543 millió és párszázezer forintot – pedig az eladott jegyek nagy része minden bizonnyal kedvezményes gyerekjegy illetve családi jegy volt. A mese egyébként csak hét nap előnyben van a Ted 2-höz képest, mégis jócskán megelőzte a böfögős-fingós „humorral” operáló ökörséget, amely a toplista második helyét foglalja el közel 50 ezres nézőszámmal.
 
 
A Terminator ötödik része három hétvége óta fut a magyar mozikban, és ezalatt összesen 187 millió forintot költöttek el rá a magyar nézők, így a toplista harmadik helyére szorult vissza a múlt heti aranyérmes helyezéshez képest. Ami talán még meglepőbb, hogy a Minyonok-film (durván) két hét alatt produkált kétszer annyi profitot, mint amennyi a Terminator hazai forgalmazójának markát ütötte három hét alatt. Ha az időfaktort nem vesszük figyelembe, akkor a tizes lista abszolút nyertese viszont még mindig a Jurassic World, amely ugyan már másfél hónapja megy a mozikban, de még a legutóbbi hétvégén is 400 ezernél többen ültek be rá, és összbevétele már közel 650 millió forintnál tart.
 
 
A lista ötödik és kilencedik helyének szereplői, az Agymanók, A kém, a Magic Mike XXL, a Bazi nagy francia lagzik és a Saul fia csak egymás között cserélgettek helyet, a múlt héthez képest viszont a Törtetők, az Apu vagy Anyu? és a Törésvonal eltűntek a tizes toplistáról. Így az új sereghajtó az Amy Winehouse életéről készült film lett, amely nem tartott túl nagy érdeklődésre számot. Július 9-i bemutatója óta még nyolcezer nézőt sem csábított a moziba, és összesen alig több mint 10 millió forint forgalmat bonyolított.