Egy hónapja nincs szappan egy budapesti gimnáziumban, a tanároknak és a szülőknek kellene gondoskodnia róla

Egy hónapja nincs szappan egy budapesti gimnáziumban, a tanároknak és a szülőknek kellene gondoskodnia róla

Több tanár Facebook-posztban jelezte a budapesti Leövey Klára Gimnáziumban, hogy olyan iskolai körlevelet kaptak, amely szerint egy hónapja nincs szappan az iskolában, ezért ezt nekik kellene biztosítaniuk a tanári mosdókban.

A körlevél szerint ezt kb. 2500 ft-ból lehetne megoldani, amit egy tanáriban elhelyezett dobozban gyűjtenének, ahová várják az 50-100 forintos adományokat. A diákmosdók szappannal való ellátását azonban ez sem fedezné, így ezt pedig a szülőknek kellene megoldani. A körlevél írója végül azt is javasolja, hogy írják ki gyorsan ezt a kérést a Facebook-oldalukra, mert arra gyorsan tud reagálni a tankerület.

Az ügyre Barkóczi Balázs, a DK országgyűlési képviselője hívta fel a figyelmet online sajtótájékoztatóján, ahol az ügy részleteinek ismertetése mellett elmondta, hogy azonnali választ követel az illetékes Belügyminisztériumtól a következő kérdésekben:

  • ki a felelős azért, hogy nincsen szappan egy budapesti gimnáziumban?
  • hány olyan iskola van még az országban, ahol elérhetetlen luxus a kézmosás?
  • miért a tanároknak és a szülőknek kell szappanra gyűjteniük ahelyett, hogy a befizetett adónkból az állam végezné a dolgát?
 

Frissítés:

A DK úgy értesült, hogy a sajtótájékoztató után a tankerület arról tájékoztatta az iskolát, hogy úton van az iskolába a hiányzó szappan. Az ellenzéki párt szerint ha ez kell ahhoz, hogy a törvénytelen kormány ellássa legalább az alapvető feladatait, akkor a DK minden egyes iskoláról külön sajtótájékoztatót fog tartani.