Bernie Ecclestone: A feketék rasszistábbak, mint a fehérek

Bernie Ecclestone: A feketék rasszistábbak, mint a fehérek

Az utóbbi időben Lewis Hamilton gyakran tűnt fel a közösségi médiában amiatt, hogy Amerikában országszerte tüntetések és zavargások törtek ki George Floyd halála révén. Hamilton több alkalommal is azért fakadt ki, mert a pilóták nem álltak ki hangosan az amerikai fekete közösség mellett. A hatszoros világbajnok pilóta jeles képviselője lett a "Black Lives Matter" kampánynak. 

Az elmúlt hetekben többen is reagáltak a témára, így nem volt meglepő, hogy előbb-utóbb a "régimódinak" tartott Bernie Ecclestone is sorra kerül majd. 

A Forma-1 egykori mindenható urát, Bernie Ecclestone-t Amanda Davies, a CNN sport riportere faggatta a rasszizmusról és Lewis Hamiltonról. 

“Lewis különleges. Mondjuk úgy, hogy nagyon tehetséges versenyzőként, de most kiderülhet az is, hogy mennyire az szóvivőként. Jól teszi, hogy kiáll ilyenformán is a fekete közösségekért. A Forma-1-nek azonban nem hinném, hogy ez különösebben számítana."

Hozzátette, hogy szerinte Hamilton arra készteti az embereket, hogy gondolkozzanak, mi a fontos számukra. 

"Sok esetben a feketék sokkal rasszistábbak, mint a fehér emberek. A szobordöntögetés meg teljesen hülyeség. Ott kellett volna hagyni őket, ahol vannak. Vegyék ki a gyerekeket az iskolából, mutassák meg, hogy miért vannak ott, mit tettek az emberek (a szobrokkal), és hogy mennyire is rossz az, amit tettek.”

Bernie Ecclestone-t már korábban is sokan támadták, mert nem állt ki Hamilton mellett 2008-ban, amikor egyes rajongók feketére festett arccal hergelték őt.

“Az apja szerint minden oké vele, meg is lep, hogy ennyire megérintette ez a dolog. Nem gondoltam volna, hogy komolyan veszi ezeket az embereket, és törődik majd velük. Azt sem értem, hogy miért tesznek ilyesmit az emberek. Ez tényleg az ő dolga lenne, vagy mit gondoltak?”