Lezárul egy korszak: 10 év után jelentősen emelkednek a BKK jegyárai ősztől

Lezárul egy korszak: 10 év után jelentősen emelkednek a BKK jegyárai ősztől

Karácsony Gergely szerint erre azért van szükség, hogy biztonságban legyen a budapesti közösségi közlekedés.

Szeptembertől egy BKK-vonaljegy 450 forintba kerül majd, a buszokon megvásárolható jegy 600 forint, a 10-es gyűjtőjegy 4000 forint lesz, a bérletek ára viszont nem változik - jelentette be a főpolgármester pénteken a Facebook oldalán.

Karácsony Gergely kifejtette: megteszik az elkerülhetetlent, a BKK vonaljegyek árának emelését, mert a kormányzati sarcpolitika immár a közösségi közlekedés működtetését veszélyezteti.

A BKK az elmúlt évek gazdasági folyamataival, az energiaárak drasztikus emelkedésével, illetve az általános inflációval indokolja az áremelést.

"Meg kell emelnünk a BKK vonaljegyek árait, hogy a bérletekét ne kelljen és biztonságban legyen a budapesti közösségi közlekedés"

- fogalmazott.

Hozzátette: a vonaljegyek ára tíz éve változatlan, a MÁV, a Volán és számos nagyváros már árat emelt az elmúlt hónapokban, így szerinte "Budapesten sem tehetünk mást".

Kiemelte: "Számítok a kormánypropaganda támadásaira, akik nyilván megfeledkeznek majd arról, hogy az állami közlekedési cégek ennél nagyobb arányban emeltek. De még inkább számítok a budapestiek megértésére."

(Címlapkép: Utasok vásárolnak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) jegy- és bérletkiadó automatáinál a 4-es metró Kelenföldi vasútállomás megállójában 2014. május 8-án. MTI Fotó: Mohai Balázs)