Chester Bennington-emlékoldalt indított a Linkin Park

A chester.linkinpark.com-on gyűjtik össze a rajongók közösségi médiában tett üzeneteit, de az oldallal azoknak is iránymutatást nyújtanának, akik krízishelyzetben vannak.

A Linkin Park közben bejelentette, hogy lemondják turnéjuk amerikai állomásait. A 41 éves férfi felakasztotta magát Los Angeles megyei otthonában. Holttestét helyi idő szerint csütörtök reggel fedezték fel. A nős Benningtonnak két házasságából hat gyermeke volt. Az énekes évek óta drog- és alkoholproblémákkal küzdött. Korábban elmondta, hogy már foglalkozott az öngyilkosság gondolatával, mivel gyermekként egy idősebb férfi szexuálisan bántalmazta.

A magyar rajongók néhány hete láthatták és hallgathatták élőben, június 27-én a VOLT Fesztiválon Sopronban.

"Olyan sok életet megérintettél, talán még annál is többet, mint amennyire rájöttél. Az elmúlt pár napban láttuk, hogy a világ minden pontjáról szeretetet és támogatást kaptunk, privátban és nyilvánosan egyaránt. Talinda és a család nagyra értékelik ezt, és azt szeretnék, ha a világ tudná, hogy te voltál a legjobb férj, fiú és apa; A család már soha nem lesz teljesen nélküled"

– írják zenésztársai a Linkin Park Facebook-oldalán. Azt is hozzáteszik:

"A távolléted olyan ürességet hagy maga után, amelyet soha nem lehet kitölteni."

A zenekar a rajongók támogatását is megköszönte.