Hadházy: nem lepte meg az LMP-t Kassai visszalépése

A választók még számíthatnak meglepetésekre az LMP-től.

Hadházy arról beszélt, hogy ő korábban is jelezte, a Fideszt érik majd még meglepetések az LMP részéről.

Az ellenzéki párt társelnöke kérdésünkre úgy reagált, hogy az LMP vezetését nem lepte meg Kassai visszalépése, tudtak róla előzetesen - állította.

Bár ez azért meglepő, mert gyakorlatilag a hírt megelőző percekben tartott arról sajtótájékoztatót Szél Bernadett, hogy nem egyezkednek tovább a pártokkal a koordinációról, és akkor egy szóval sem állította, hogy lesznek majd visszalépések.

Megkérdeztük Hadházyt, hogy csak az MSZP javára lépnek-e vissza, vagy esetleg más pártok, esetleg a legtöbb körzetben legerősebb ellenzékiként fellépő jobbikosok győzelme érdekében is tesznek hasonló gesztust.

A politikus azonban erre a kérdésre már nem akart válaszolni, csak elismételte, az LMP-től még számíthatnak a választók meglepetésekre.

Kunhalmi Ágnes javára lépett vissza az LMP jelöltje

A portál a Közös Ország Mozgalom felmérésére hivatkozva azt írja, hogy a fideszes Kucsák László volt a legesélyesebb a győzelemre Pestszentlőrincen, 34 százalékos támogatottsággal. Kunhalmi mindössze 4 százalékponttal maradt el tőle, Kassai pedig 14 százalékon állt.A mostani visszalépésekkel azonban az MSZP-s jelölt aká le is győzheti Kucsákot.