Az LMP is támogatja, hogy a rabszolgatörvényt megvizsgálja az Alkotmánybíróság és Áder János

Várják a konzervatív értelmiségiek válaszát.

Nagyon nagy a tét, minden törvényes parlamenti, és parlamenten kívüli eszközt használni kell, az eszközözök használatának hatékonyságát viszont nem biztos, hogy segíti, ha előre elmondjuk, hogy mit kívánunk tenni

– közölte az Alfahír érdeklődésére Keresztes László Lóránt. Arra vártunk választ az LMP társelnökétől, hogy mit kívánnak tenni azután, hogy a kormánypárti többség szerdán elfogadja a rabszolgatörvényt.

A politikus elmondta, hogy a Jobbik által felvetett különböző jogorvoslati lehetőségeket (az Alkotmánybíróság és a köztársasági elnök vétója) ki kell használni, és támogatnak ebben minden ellenzéki pártot. Majd hozzátette, nem ringatják magukat illúzióba, nem várnak sokat sem az AB-tól sem pedig Áder Jánostól.

Keresztes László Lóránt szerint szélesebb társadalmi összefogásra van szükség, és megítélésük szerint ebben a helyzetben a szakszervezeteknek kell felemelnie a zászlót, és előre menni, ugyanakkor kutyakötelesség minden ellenzéki pártnak odaállni melléjük.

Ugyanakkor az LMP nagyon várja, hogy a konzervatív értelmiség, a konzervatív közgazdászok is megszólaljanak a rabszolgatörvény ügyében. Orbán Viktor egy nemzeti elkötelezettségű kormányt ígért, azonban ugyanazt a vad liberális politikát folytatja, mint az MSZP-SZDSZ kormányok – érzékeltette a helyzetet a társelnök.

Szerinte itt most valóban szükség van arra, hogy mindenki érezze a tétet, mindenki megmozduljon, hogy ne fogadják el a törvényt, vagy tompítsák annak hatásait.

„Mindenkinek föl kell emelnie a fenekét a fotelből!”

- zárta Keresztes László Lóránt.

A DK korábban az Alfahírnek megerősítette, ők nem fognak az AB-hoz és Áder Jánoshoz fordulni.