Lochte bocsánatot kért a benzinkutas balhé miatt

Elnézést kérek a múlt hétvégén tanúsított viselkedésem miatt

- amiért nem teljesen őszintén és körültekintően írtam le, mi is történt azon hajnalon, és azért is, mert ezzel a cselekedetemmel elvontam a közvélemény figyelmét azokról a sportolókról, akik az olimpiai szereplésükkel épp az álmaikat váltják valóra. Mindaddig vártam ennek a közleménynek a közzétételével, amíg biztossá nem vált, hogy az ügyünkkel a bíróság is foglalkozik, illetve a társaim biztonságban haza nem értek.

 

Borzasztó volt azt átélni, hogy éjszaka a barátaimmal egy idegen országban - amelynek a nyelvét sem beszélem - egy ismeretlen ember fegyvert fog ránk és pénzt követel tőlünk, de függetlenül attól, hogy más hogy viselkedett azon az éjszakán, az tény, hogy nekem sokkal felelősségteljesebben kellett volna eljárnom. Emiatt bocsánatot kérek a csapattársaimtól, a szurkolóimtól, a versenyzőtársaimtól, a szponzoraimtól és ennek a csodálatos eseménynek a házigazdáitól is. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a hazámat képviselhetem az olimpiai játékokon, és ez egy olyan eset volt, amit el lehetett, és el is kellett volna kerülni. Elismerem, hogy én magam is felelős vagyok a történtekért és levontam a tanulságokat az ügyből.

 

Hálás vagyok a válogatottbeli csapattársaimnak és az Amerikai Olimpiai Bizottságnak, nagyra értékelem a NOB-nak, a Szervezőbizottság és brazil nép erőfeszítéseit, akik örömmel fogadtak bennünket, és keményen dolgoztak azért, hogy életre szóló élményekkel, emlékekkel gazdagodjunk ezen az olimpián. Már így is túl szót fecséreltünk, és túl sok energiát pazaroltunk arra, ami a múlt hétvégén történt, szóval bízom benne, hogy a játékokból hátralévő idő már nem erről, hanem a lényeges történetekről, a csodálatos teljesítményekről fog szólni, és azt is remélem, hogy sok nagy sikernek örülhetünk még.

 

- írta közösségi oldalán a hatszoros olimpiai bajnok sportoló.