Szilágyi György a lombikprogramról: a lányaim Isten segítségével születtek meg

Lehet, hogy ezért nem lesz jó katolikus, de szereti a gyermekeit.

Veres András győri megyéspüspök augusztus 20-án élesen reagált arra, hogy a kormány megemeli a lombikprogramra adott támogatási keretet. Mint fogalmazott, az országba

„észrevétlenül is belopódzik a keresztény értékekre építkező társadalom önfeladásának mételye! Láthattuk ezt legutóbb például a lombikbébiprogram támogatásának növelésével kapcsolatos rendelkezésben.”

A kijelentéseket viták követték a mélyen hívő katolikusok és az orvostudománynak hálás emberek között, majd a Századvég fel is mérte a véleményeket, miszerint a magyarok 88 százaléka támogatja a lombikprogramot.

A vallási köntös kínos jellegzetességeivel nehezített vitához most a lombikbébiprogramot korábban is lelkesen támogató Jobbik egyik parlamenti képviselője, Szilágyi György szólt hozzá egy személyes példával.

Facebook-posztjában arról írt, hogy ő lehet, hogy „nem jó katolikus”, de úgy érzi, a most 14, illetve 9 éves lányai Isten segítségével születtek meg, Isten ajándékaként, pedig mindketten lombikbabák voltak. Majd oda is szúrt egy kicsit azzal, hogy ha csak és kizárólag a természetes úton való fogantatást fogadják el a katolikusok, akkor Mária állapotossága is kérdéseket vethetne fel a szemükben, nem beszélve a lélek kialakulásáról, ami független a testtől.

Az írást változatlan formában alább olvashatják:

Sokáig úgy gondoltam, hogy nem szólalok meg ebben az ügyben, mert méltatlannak tartom az egész vitát, de aztán annyi...

Közzétette: Szilágyi György – 2017. augusztus 31.