Lopássorozat miatt zárva!

A Jobbik szerint az Országos Cigány Önkormányzatot meg kell szüntetni, vezetőit pedig felelősségre kell vonni.

Ha csak szimbolikusan is, de néhány percre műveleti területté nyilvánítjuk az Országos Cigány Önkormányzat székhelyét a rendőrség helyett - mondta csütörtöki, az ORÖ székhelye előtt tartott sajtótájékoztatóján Mirkóczki Ádám, miután egy rendőrségi szalaggal lezárták az épületet, az ajtajára pedig egy "Lopássorozat miatt zárva", valamint egy "Olcsó Romavoksok Önkormányzata" táblát akasztottak.

fgh

A Jobbik szeretné felhívni a hatóságok figyelmét arra, hogy a terrorizmus mellett a magyarországi köztörvényes lopássorozatokat ugyanolyan hatékonyan és ugyanolyan elánnal kell kezelni és ellenük fellépni. Az Országos Roma Önkormányzat egyfajta szimbóluma a Fidesz cigány integrációs politikájának, amely Mirkóczki szerint lényegében arról szól, hogy a kormánypártok Farkas Flóriánt és barátait hogyan integrálja saját anyagi színvonalához. Tevékenységük kimerül a

lopásban, csalásban és hazudozásban.

- mondta.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=4UtcPLcbbcc]

Hozzátette: ebben az épületben - tisztelet azon kivételt jelentő munkatársaknak, akik tisztességesen próbálnak dolgozni - lényegében nem történik más, mint okirat-hamisítás, fiktív számlavezetés, sikkasztás, lopás.

A Jobbik első számú felelősnek Farkas Flóriánt tartja, ezért a párt a távozását követeli nem csak a roma integrációs politikából, hanem az egész közéletből is, egyben meggyőződésünk - folytatta a szóvivő - hogy az ő helye a rács mögött van, természetesen mindez feltételezés addig, amíg nem ér bírósági szakaszba az ügy - tette hozzá.

jkl

Mirkóczki kiemelte: Farkason kívül - az ő ámokfutásáért - kizárólag Orbán Viktor és Balog Zoltán a felelős, "egészen addig, amíg ők nem hajlandóak eltávolítani saját pártjukból, frakciójukból és a miniszterelnöki megbízotti státuszból, addig ők maguk közvetlen károkozói a magyar társadalomnak, éppen ezért felszólítjuk a magyar miniszterelnököt, hogy haladéktalanul távolítsa el Farkas Flóriánt." - mondta.

A párt szerint ugyanakkor itt nem szabad megállni: az ORÖ összes ingó és ingatlan vagyonát haladéktalanul el kell kobozni, minden pályázatot haladéktalanul fel kell függeszteni, és egészen addig, amíg a felelősök nem ülnek rács mögött és a cigány közélet meg nem tisztul az Országos Cigány Önkormányzatot meg kell szüntetni, be kell zárni - mondta, hiszen jelenleg a tevékenységük nem szól másról, minthogy olcsó cigány szavazatokat lehet vásárolni, hol kétharmados, hol egyszerű többséges kérdését - zárta sajtótájékoztatóját a Jobbik szóvivője.

fgh

Fotó: Béli Balázs/Alfahir.hu