Egy perc alatt négymilliárddal lett gazdagabb valaki, aki valószínűleg nem Mészáros Lőrinc

Egy perc alatt négymilliárddal lett gazdagabb valaki, aki valószínűleg nem Mészáros Lőrinc

Magyarország kedvenc lottójátéka 21 hét halmozódás után ismét milliárdossá tett egy szerencsés játékost. A telitalálat összege 3 959 964 415 forint – írta a Szerencsejáték Zrt. a szombat esti ötös lottó számsorsolás után az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az 51. játékhéten a 2, 19, 27, 29, 86-os számokat megjátszó szelvény tulajdonosának a sorsolás másnapjától számított 90 napon belül kell jelentkeznie a Szerencsejáték Zrt.-nél.

A 100 millió forintot meghaladó nyeremények esetére a társaság külön telefonszámot, úgynevezett nagynyertes-vonalat tart fenn, amely a www.szerencsejatek.hu oldalon és az értékesítőhelyeken is megtalálható. A szerencsés játékos telefonon történő jelentkezése során a lottótársaság feddhetetlen munkatársának az elsődleges feladata az, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, valóban a nyertes van a vonal túloldalán - írták.

A közlemény szerint „ezután kerülhet sor a legszigorúbb egészségügyi protokollok betartása mellett a személyes találkozásra, melynek keretében leadásra kerül az eredeti szelvény, és megvizsgálják annak érvényességét. Amennyiben a beazonosítás sikeres, a személyes adatok egyeztetését követően megkezdődhet a kifizetési eljárás. A nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik” – olvasható a közleményben.

Az egyetlen telitalálat mellett 66 darab négytalálatos szelvényt is kitöltöttek a játékosok, ők egyenként csaknem 1 millió (egész pontosan 934 325) forintnak örülhetnek. Az 5254 darab háromtalálatos szelvényre fejenként 12 640, a 122 711 darab kéttalálatosra pedig 1410 forintot fizetnek.

(MTI)