Lőw Zsolt: közel harminc év kiesett, nem várhatunk nagy csodákat a válogatottól

Lőw véleménye.

„Nem várhatunk nagy csodákat a magyar válogatottól: az elmúlt években borzasztóan magasra tettük a mércét és túlzóan nagyok az elvárások”

 - mondta Lőw az M4-nek.

Ugyanakkor megérti a közeget is, hiszen mindenki azt szeretné, hogy sikeres legyen a csapat.

„De meg kell érteni, hogy közel harminc év kiesett, annyira el lett hanyagolva a labdarúgásunk minden téren, hogy borzasztóan nagy lemaradásunk van.”

A 2016-os Európa-bajnokságot hatalmas sikernek tartja, azóta is libabőrös lesz, ha az ünneplő tízezrekre gondol. Jelenleg viszont nem alkalmas a magyar futball arra, hogy sorozatban hozza az ilyen élményeket.

„Alacsonyabbra kéne tenni a mércét, mert nem tudjuk megugorni, és ettől állandóan el vagyunk keseredve. Mindig csalódottak vagyunk, mert az elvárások túlzóak. Ne várjunk csodát!”.

Az új kapitány

Lőw beszélt Marco Rossiról is. Nagyon pozitívnak tartja, hogy az olasz tréner bele mert nyúlni a finnek elleni meccsbe, szerinte a változtatás segített is a játékunkon.

„Lehet úgyis nézni, hogy megint vereséget szenvedtünk, ki tudja hányadik alkalommal, de próbáljuk meg a kicsi pozitívumokat észrevenni, én sok ilyen pozitív jelet láttam.”

Kívülről nézve szerinte jó munkát végzett ilyen rövid idő alatt Rossi, mert látott elképzelést a csapat játékában.

A magyar futball legnagyobb ellensége nem a bekapott gól, hanem a hazugság

Ahogy arról beszámoltunk, vereséggel kezdte a Marco Rossi vezette nemzeti tizenegy a Nemzetek Ligája C-csoportját, azonban az, aki nem látta a meccset, és az eredmény ismerete nélkül csak az állami tévé szakértőinek véleményére hagyatkozhatott, hihette azt, hogy a magyar csapat győzött.