Lufthansa-járatokat töröltek szerdán

A Lufthansa pilótáinak kétnapos sztrájkja miatt a légitársaság valamennyi Budapest-München és Budapest-Frankfurt között közlekedő járatát törölték.

Lichtenberger Tamás, a Lufthansa repülőtéri vezetője az MTI érdeklődésére elmondta: szerdán összesen hét járatot töröltek, ami közel 750 utast érintett. Az utasok előre érdeklődtek, nem okozott fennakadást a sztrájk. Akik megkeresték a társaságot, azoknak másik járatokon biztosítottak helyet, így mindenkinek megnyugtató megoldást találtak - tette hozzá. A csütörtöki járatokat érintően későbbre ígért tájékoztatást.

A keddi bejelentések szerint egynapos sztrájkot tartanak szerdán a rövid és közepes távolságú légi járatokon a Lufthansa német légitársaság pilótái, mert újfent sikertelenül zárultak a munkaadóval folytatott tárgyalások a korai nyugdíjazásról - közölte a pilóták érdekképviselete (VC) kedden. A szakszervezet este közölte, hogy a sztrájk csütörtökön a hosszú távú járatokkal folytatódik.

A Lufthansa diszkont légitársaságai, a Germanwings és az Eurowings pilótái nem csatlakoznak a munkabeszüntetéshez. A Lufthansa csaknem 5400 pilótáját képviselő szakszervezet és a munkaadó konfliktusa már csaknem egy éve tart.