Lukács: A haverok helyett a magyar embereket segítse a kormány!

Lukács: A haverok helyett a magyar embereket segítse a kormány!

A turistabuszos cégek segítése helyett a magyar emberek megélhetését kellene támogatni áfacsökkentéssel a Jobbik frakcióvezetője szerint.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Tiborcz Istvánhoz közeli üzletember és jordán milliárdos húzhat leginkább hasznot a budapesti turistabuszos áfacsökkentésből. Az Orbán-kormány ugyanis a korábban az Elios-ügyben is érintett Sájer Gábor, valamint a milliárdos családból származó Zakarya Hamdan üzleti érdekeinek kedvez azáltal, hogy május 23-tól a kormányzat 27 százalékról 5 százalékra csökkenti a városnéző szolgáltatás áfáját.

Lukács László György, a Jobbik-Konzervatívok frakcióvezetője megkeresésünkre elmondta, a miniszterelnök vejének üzlettársához és egy jordán vállalkozóhoz köthető cégek megsegítése helyett a magyar embereknek valódi támogatást, érdemi segítséget nyújtó intézkedéseket kellene bevezetni.

Ezek közül az egyik legfontosabb az alapvető élelmiszerek áfájának 5 százalékra történő csökkentése, amellyel nemcsak egy kiemelt kör extraprofitját segítené a kormány, hanem a magyar embereknek nyújthatnának valódi segítséget

- fogalmazott az Alfahírnek a jobbikos politikus.

Lukács emellett azt is világossá tette, hogy

az Orbán-kormány és a Fidesz nem csupán ilyen típusú, úgymond látható támogatásokban részesíti a kiemelt, haveri köröket, hanem a magántőkealapokban elrejtett pénzek kezelése, és az itt elbújtatott vagyonok kimentése révén is kedvez nekik.

(Címlapkép: Lukács László György - Béli Balázs/Alfahír)