Egy héttel a Tanácsköztársaság évfordulója után szomorú hír a komcsiknak: elbontották a Lukács-szobrot

Szent István kerülhet a helyére. 

A párt határozati javaslattal fordult a párt az önkormányzat felé, annak érdekében, hogy 2018-ra az egyébként első királyunkról elnevezett téren az államalapítónkról és ne a kommunista rendszer egyik ideológusáról legyen köztéri alkotás.

Októberi sajtótájékoztatóján Szávay István országgyűlési képviselő és Magvasi Adrián, a Jobbik választókerületi elnöke vörös sállal kötötte be Lukács szobrának szemét, ezzel utalva a a magyar társadalom, a politika és a Magyar Tudományos Akadémia szemére nőtt "vörös hályogra". Szávay emlékeztetett:  

Lukács azon kevesek közé tartozik, akik mindhárom magyarországi kommunista rendszerben szerepet vállaltak,

a Tanácsköztársaság alatt nyolc embert végeztetett ki, a Rákosi-rendszerben ünnepelt ideológus volt, és fenntartásokkal ugyan, de támogatta a Kádár-rezsimet is.

„Ideje leszámolni a kommunista zárvánnyal!"

A Jobbik leszámolna a kettős mércével és levágná a vörös hályogot a magyar társadalom és a politika szeméről, aminek része lenne, hogy a főváros XIII. kerületében eltüntetné a kommunista gyilkos, Lukács György szobrát, és helyére Szent István királyunknak állítana emlékművet.

A Fővárosi Közgyűlés januárban szavazta meg a kezdeményezést. A Fidesz-KDNP támogatta az előterjesztést, míg az MSZP és a DK több képviselője - túlzottan nagy döbbenetet nem okozva - elutasította. 

A kommunista filozófus szobrának Szent Istvánra cserélése menetrendszerűen begyújtotta a balliberális hisztirakétákat. A döntés ellen néhány tucat nyugdíjas tiltakozott a szobornál. A rendezvényen Heller Ágnes lánya, Hermann Zsuzsa nagyvonalúan beismerte, hogy 

"Lukács György talán nem volt tökéletes politikus,"

de egyébként is tudósként kell tisztelnünk. A szerecsenmosdatás terén azonban még így is köröket vert rá édesanyja, aki szerint 1919-ben, a vörösterror idejében nem Lukács György rendelte el a kivégzéseket, ő csak 

"mint pártmegbízott aláírta és helyeselte" azokat. 

Tegyük hozzá, nem csak helyeselte, időnként kevesellte is a vérontást. A Népszavában például '19 áprilisában arra hívta fel a gyilkolásban még kissé tétovázó elvtársai figyelmét, hogy 

"az államhatalom birtoka azt jelenti, hogy itt a pillanat az egykor elnyomó osztályok megsemmisítésére. Itt a pillanat, de élni is kell vele!”

Gyilkos elmék: pszichopaták vörös lobogó alatt

98 évvel ezelőtt ezen a napon vette át az ország irányítását az egyesült szociáldemokrata és a kommunista párt egy félig puccs, -félig államcsínszerű (a szocdemek előtte is kormányon voltak) akció keretében. Ekkor vette kezdetét a bolsevikok 133 napig tartó uralma.