Az Egységben Magyarországért politikusa feljelenti Rogán Antalt személyes adattal való visszaélés miatt

Az Egységben Magyarországért politikusa feljelenti Rogán Antalt személyes adattal való visszaélés miatt

Lukács László György, a Jobbik országgyűlési képviselője éles hangú bejegyzésben reagált arra, hogy a Kormányzati Tájékoztatási Központ részéről tegnap kormánypropaganda érkezett azon a hírlevélen, amelyen korábban a koronavírus-járvány elleni küzdelemmel kapcsolatban közöltek híreket - a politikus ugyanis jelezte, feljelenti Rogán Antal propagandaminisztert.

A "Tudja, melyek a legfontosabb változások 2022-ben?" című levélben béremelésekről, adócsökkentésekről szóló kormányzati választási anyag szerepel. Egyébként az adatkezelési tájákoztató szerint azért kapta a szerencsés a hírlevelet,

"mert a korábbiakban önkéntes hozzájárulását adta ahhoz, hogy e-mail-címét mint személyes adatát (a továbbiakban: személyes adat) Magyarország Kormánya további kapcsolattartás, véleménykérés, tájékoztatás, illetve elektronikus levél küldése céljából kezelje". 

Ez az úgynevezett önkéntes hozzájárulás viszont az oltásregisztráció során történt meg, ahogy az olvasónk által küldött fotón is látszik. 

"Gondolom már más is észrevette, hogy a leggusztustalanabb propagandát nyomják Rogánék azokban az e-mailekben, amelyeket az oltásra regisztráltaknak küldenek! Az Orbán-kormány a hatalmával és a kormányzati pozícióval visszaélve - kihasználva a magyar állampolgárok COVID oltásra való regisztrációját - tolja az hazug sikerpropagandát. Az oltás miatt mindenkinek regisztrálnia kellett a saját e-mail címével, de nyilván nem azért jelentkeztek az emberek oltásra, hogy azután - a megadott emailcímeik révén - önfényező propaganda címzettjei legyenek! Mégis ez a valóság. Csupa olyan információt küldözgetnek Rogán propagandista pribékjei aminek jóformán semmi köze a járványhelyzethez. Mondjuk nincs is mivel e téren "büszkélkedniük". Lassan 40 ezer honfitársunk halála szárad lelkükön, mert védekezés helyett propagandát, normális felkészülés helyett lezárásokat hirdettek és kormányozták az országot veszélyhelyzetből veszélyhelyzetbe. Szóval véleményem szerint bőven kimeríti, a személyes adattal visszaélés büntetőjogi tényállását, amit tájékoztatás címen művelnek. A feljelentéshez szükséges jogi lépéseket megtettem" - reagált közösségi oldalán Lukács László György, az Egységben Magyarországért országgyűlési képviselőjelöltje.