A Jobbik is támogatja a honvédelmi bizottság összehívását

A Jobbik is támogatja a honvédelmi bizottság összehívását

A mai napon a sajtóban napvilágot látott hír szerint egy Orbán Gáspár nevű magyar állampolgár a Honvédelmi Minisztérium ösztöndíjasaként egy kilenc hónapos, közel negyvenmillió forintos képzést végzett el a Sandhurst Királyi Katonai Akadémián. Ez azonnali vizsgálatot követel - írja  Dr. Lukács László György, a Jobbik országgyűlési képviselője, a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke sajtóközleményében.

Brit katonai elitiskolában végzett ösztöndíjasként Orbán Gáspár

Orbán Gáspár két másik magyarral 2019-ben, a Honvédelmi Minisztérium ösztöndíjasaként végzett a Sandhurst Royal Military Academyn - írja a Telex. A brit katonai elitiskolában kadétonként 34 millió forintba is kerülhet a kilenc hónapos kurzus. A lap szerint nagyjából két hónappal azután, hogy Orbán Viktor fia letette az esküt és hivatásos katonává vált, már megkezdhette tanulmányait a brit iskolában.

Tekintettel arra, hogy a miniszterelnök fiával szembetűnő a névazonosság, és nagyjából biztosra mondható, hogy róla van szó, érdemes tisztázni, hogy miért éppen ő volt a „legalkalmasabb” arra, hogy közpénzen tanuljon ebben a brit elitképzőben. Tisztázni kell azt is, hogy milyen szempontrendszer alapján választotta ki a Honvédelmi Minisztérium, és hogy mely magyar állampolgárok kapják meg ezt az ösztöndíjat.

 - írja Lukács, majd kitér rá, hogy figyelembe véve az itt végzett hallgatók névsorát, köztük trónörökösöket, későbbi nagyhercegeket, királyokat, sejkeket és, nevezzük nevén, diktátorokat, talán nem túlzás kijelenteni, hogy az intézmény a dinasztiaépítők örököseinek képzőhelye.

A magyar családok többségének alapvető probléma a gyermekeik színvonalas iskoláztatása, az esetleges tandíj finanszírozása pedig a többség számára elérhetetlen álom. A magyaroknak – akikre Orbán előszeretettel hivatkozik – joguk van tudni, hogy mire, melyik miniszterelnöki családtag iskoláztatására megy el az adó formájában befizetett pénze, és „mi lesz, ha nagy lesz” Orbán Gáspár.

A Jobbik azt szeretné, ha Benkő Tibor honvédelmi minisztert, Orbán Viktor miniszterelnököt, illetve a három kiválasztott, köztük a miniszterelnök fiát, valamint Korom Ferenc vezérezredest, a Magyar Honvédség parancsnokát meghallgatnák az ügyben.