Ma kieshet a Felcsút az NB1-ből

Eldől, hogy Angyalföld balos csapata, vagy Orbán kedvenc klubja búcsúzik az első osztálytól.

Az már eldőlt, hogy a tabella utolsó helyén álló Békéscsaba biztosan búcsúzik az NB1-től, a 28 pontos Puskás Akadémia és a 29 pontos Vasas között csak az utolsó forduló eredményei döntenek majd.
 
A délután fél ötkor kezdődő mérkőzéseken az MTK fogadja a Vasast, míg a Puskás Akadémia a Honvédot látja vendégül.
 
Előbbi mérkőzéssel kapcsolatban érdekesség, hogy a találkozót a hazaiak kérésére nem az angyalföldi Fáy utcai stadionban játsszák majd - az MTK a stadion felújítása miatt a Vasas-pályán rendezte hazai bajnoki mérkőzéseit -, hanem Dunaújvárosban, ahová saját szurkolóiknak is 70 kilométert kell utazni. A klub korábban a rendőrségre hivatkozva azt állította, hogy a rendőrség kérésére csak 1000 szurkolójuk léphet be a 10 ezres dunaújvárosi stadionba, ám kiderült, hogy a hatóság nem kötelezte erre az MTK-t. Bejelentették azt is, hogy a belépéshez szükség lesz klubkártyára is, az MTK szurkolói ezért bojkottot hirdettek. Az MTK végül bejelentette, hogy elővételes jegyvásárláshoz mégsem kell szurkolói kártya.
 
A Felcsút a Honvédot fogadja majd, a budapestiek tulajdonosa, George F. Hemingway a napokban azt nyilatkozta, a kispestiek nem akarnak beleszólni a bajnokság alakulásába, így a csapat a Puskás Akadémia ellen is olyan keményen fog hajtani, mint a többi mérkőzésen.
 
Bár eszünk ágában sincs ilyesmit sejtetni, nem lehet szó nélkül elmenni a rosszindulatú szurkolói feltételezések mellett sem: a korábbi hírek szerint a mérkőzéseket nem közvetítette volna a közmédia, emiatt sokan arra gyanakodtak, hogy a mérkőzések előre le vannak zsírozva, ezért akarják rejtegetni őket a nézők elől. Az MTVA végül bejelentette, körkapcsolás lesz majd az utolsó fordulóról. Bár a legtöbben arra számítanak, hogy a Puskás Akadémia győzni tud majd, az  MTK pedig legalább egy pontot szerez a Vasas ellen, így "felsőbb utasításra" a felcsútiak maradnak majd az NB1-ben, vannak olyan hangok is, melyek szerint Orbánékat nem zavarná, ha kiesne a vidéki kiscsapat. Annál is inkább, mert a bulvársajtó hírei szerint inkább a Fradihoz és a Videotonhoz irányítanának jelentős állami pénzeket, hogy a két klub sikeresen szerepeljen az európai porondon.
 
Mindezek persze rosszindulatú pletykák, a legvalószínűbb bizonyára az, hogy a mérkőzések a pályán dőlnek majd el.