Maffiakormány vezeti Magyarországot?

Ha a fideszes politikusok valóban az éjszaka császáraival üzletelnek, akkor ez a helyzet.

Az N1TV videójában elhangzott, Rogán Antalt érintő állításokkal kapcsolatban Szilágyi György elmondta, hogy amennyiben igazak a rendkívül súlyos vádak, akkor óriási problémák vannak a magyar kormány körül:

"Elhangzik a magyar kormány egy 'felelős' miniszterével kapcsolatban, hogy bűncselekményt követett el; korrupció, vesztegetés, hivatali visszaélés és más bűncselekmények gyanújába keveredik. Ez a minisztere a Fidesz egyik vezető politikusa alvilági emberekkel üzletel és tart kapcsolatot. Ez azt jelenti, hogy Magyarországnak jelen pillanatban egy maffiakormánya van."

Hozzátette, hogy az ügynek nem csupán erkölcsi és jogi kockázatai vannak, hanem nemzetbiztonsági aggályokat is fölvet:

"Amennyiben igazak az állítások, kimondható, hogy Magyarország kormánya az alvilág embereivel üzletel, és innen kezdve zsarolhatóvá válik."

Álláspontja szerint nem csak a kenőpénzekkel, az üzleti kapcsolatokkal, de az ilyen bűnözői kapcsolatok puszta létével is foghatók azok a politikusok, akik hasonló üzelmekbe keveredtek.

"Ki tudja, mire vehetik rá a magyar kormányt

ezek az emberek?"

- tette föl a költői kérdést.

Szilágyi fölrótta a bűnüldöző szervek tétlenségét, mint megjegyezte, az ügyészségnek és a titkosszolgálatoknak hivatalból, már a vádak megfogalmazódásakor vizsgálatot kellene indítania, de ez nem történik meg, sőt inkább falaznak a gyanú árnyékába kerülő politikusoknak.

Kiemelte, hogy a Jobbik már a Portik-vallomás után vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte, melyet az összes ellenzéki párt támogatott, ám a kormány a mai napig akadályozza ennek a megalakulását. Ezzel szerinte a kormány időhúzásra játszik, és közvetve elismeri a bűnösségét, hiszen ha ártatlanok lennének, nem lenne szükség ilyen eszközök alkalmazására és az igazság mielőbbi kiderülésében lennének érdekeltek.

Portálunk kérdésére válaszolva Szilágyi elmondta, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda által kiadott közlemény

- mely az N1TV videójára reagálva arctalan hazugságnak minősíti az ott elhangzottakat, és pert helyez kilátásba azokkal az orgánumokkal szemben, akik leközlik az abban hallható információkat -

a média felé intézett burkolt fenyegetés volt, hogy ne foglalkozzanak az üggyel, különben "baj lesz".

Az "arctalan hazugság" kitétellel kapcsolatban pedig hozzátette:

"Én nem hiszem, hogy arctalan, vagy névtelen vádaskodás lenne, (...) mivel megnevezték, hogy a Vizoviczki-ügy negyedrendű vádlottjáról van szó, ezért elég csak megnézni a bírósági tárgyalás jegyzőkönyveit, mindenki rögtön tudni fogja, ki a hölgy."