"Maga a Fidesz a maffia"

A jobbikos képviselő szerint a Fidesz az, amely a törvényalkotást teljes mértékben a saját céljai alá rendeli, s vette át a szerencsejáték piacot. Emlékeztetett: a kormánypárt 24 óra alatt vitte át a törvényhozáson az online szerencsejáték piacra vonatkozó törvényeket. 
 
A párt szerint azért kellett kivételes és gyorsított eljárásban keresztül verni ezeket a szabályokat, mert Andy Vajna meg akarja nyitni online szerencsejáték oldalát.
 
Szilágyi a törvényből idézve felhívta a figyelmet arra, hogy a szabályozás szerint online kaszinójátékot csak azok szervezhetnek, akiknek Magyarország területére vonatkozó kaszinójáték szervezésére vonatkozó koncessziós jogosultsággal rendelkeznek.

"Ezzel a jogosultsággal ma két ember rendelkezik: Andy Vajna és Szima Gábor"

- mondta a jobbikos honatya.
 
A Jobbik szeretné, hogy minden legálisan működjön hazánkban és az állami bevételek is növekedjenek, de akkor vessünk be egy Andy Vajna offshore cégeit blokkoló rendszert is, hogy cégein keresztül ne tudja kivinni ezt a pénzt az országból.
 
A képviselő emlékeztetett a Hunguard-botrányra is. A hírek szerint ez az offshore hátterű cég auditálja az online kaszinórendszert, Szilágyi szerint a Hunguard Rogán Antalhoz és köreihez köthető.
 
Szilágyi maffiamódszernek tartja hogy miközben már a sarki fűszeresnek, taxisnak és fodrásznak is online pénztárgépet kell használnia, addig a kaszinókban ugyanez nem kötelező.
 
A politikus felhívta a figyelmet Tállai András szerepére is: ő a "független" NAV vezetője, miközben a Fidesz tagja és a kormány államtitkára is egyszerre.
 
A Jobbik kormányra kerülése esetén meg fogjuk szüntetni ezt a rendszert, a haverok, a barátok, rokonok uram-bátyám rendszerét, meg fogjuk szüntetni azt, hogy a törvényalkotás  politikai érdekből működjön. Ki fogunk vizsgálni minden kétes ügyet. Egy Jobbik kormányzás alatt egy Andy Vajnának nem lesznek kiváltságai, nem lesznek adókedvezményei és nem fogja kivinni a pénzt az országból - mondta Szilágyi György.