Magyar Péter nem lepődött meg Szentkirályi Alexandra visszalépésén

Magyar Péter nem lepődött meg Szentkirályi Alexandra visszalépésén

A Tisza Párt alelnöke már csütörtökön kiírta, hogy a Fidesz hivatalos főpolgármester-jelöltjét pénteken vissza fogják léptetni. Szerinte Orbánék megint hazudtak a választóiknak, a nőket pedig csak eldobható politikai eszközöknek tekintik.

„Tehát holnap bejelenti a Fidesz Szentkirályi Alexandra visszaléptetését Vitézy Dávid javára” – írta ki facebookra Magyar Péter csütörtök este. Hozzátette: Nincs új a nap alatt, megint hazudtak, megint becsapták a saját választóikat is.

Már hetek óta lehetett tudni, sőt már akkor lehetett tudni, amikor jelölték. Egy vásári komédiát csináltak belőle. Elmondta többször is Szentkirályi Alexandra, hogy ez egy hírlapi kacsa, hogy ő sosem fog visszalépni. Ismétlem, ez nem lepett meg egyáltalán

– nyilatkozta a politikus a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában.

Magyar hangsúlyozta: „Nagyon sajnálom a fővárost, itt nincs egy valódi jelölt, aki egy víziót adna a fővárosnak. Szerintem sokkal többet érdemelne ennél Budapest.”

Később az erről szóló facebook-bejegyzésében kifejtette Szentkirályi Alexandra visszaléptetésével az is kiderült ismét, hogy a Fidesz a nőket csak eldobható eszköznek tekinti a hatalom megtartása vagy megszerzése érdekében.

Magyar Péter azt kérte támogatóitól, hogy a budapesti listán válasszák a TISZA Pártot, a 6-os listát, az EP választáson pedig a 9-es listát.

Budapest a világ legcsodálatosabb fővárosa, rengeteg megoldandó feladattal és óriási kihasználatlan lehetőségekkel.

Magyar Péter az ügy kapcsán pontokba szedve megosztotta a TISZA Párt Budapesttel kapcsolatos koncepcióját is

Ebből szemezgettünk néhányat, íme:

• a dunai menetrendszerinti hajózás újraindítása, fejlesztése

• a közlekedés biztonság és a mobilitás valódi fejlesztése, a már meglévő biciklisávok biztonságossá tétele

• kiemelten fontos célunk az iskolák környezetének, előterének, illetve az oda vezető útvonalak biztonságossá tétele, hogy minél többek számára legyen reálisan választható opció az aktív közlekedés (gyalog, kerékpár, roller).

• a parkolási bevételek elosztásának újra szabályozása, jelenleg a Főváros és a kerületek között oszlik meg a feladat, a bevételek egy része mintha „felszívódna”.

• Lánchíd: Olyan megoldást kell találni a Lánchíd és a teljes kapcsolódó közlekedési tengely megoldására, amely egy észszerű egyensúlyt alakít ki.

• fővárosi bérlakás építési program indítása

• a közbiztonság javítása

• a város éjszakai életének rendezése

• a külső kerületek kapcsán az átmenő forgalom, a zaj- és légszennyezés csökkentése

A TISZA Párt fővárosi képviselői csak a fővárosi polgárok érdekei mentén fognak dolgozni – szögezte le a párt alelnöke. Magyar Péter ígéretet tett, hogy minden olyan előterjesztést támogatni fognak, ami a város élhetőbbé, tisztábbá és biztonságosabbá tételét szolgálja.

(Címlapkép: Magyar Péter/facebook)