Magyar-brazil, éremesély – ezek várnak ránk ma Rióban

Éremesély a párbajtőrözők csapatversenyén, elkezdik a birkózók, magyar-brazil vízilabdaderbi - az olimpia vasárnapi programja.

A nyugodtabbnak mondható szombat után a riói olimpia vasárnapi versenynapja bőven tartogat izgalmakat számunkra. Elkezdik a küzdelmeket a birkózók, éremesélyesként lép pástra férfi párbajtőrcsapatunk, éjjel pedig férfi vízilabdázóink csatáznak a házigazda brazilokkal.

Sportlövészettel kezdünk: a kisöblű sportpuskások 14 órától induló selejtezőjében Péni István és Sidi Péter lesz érdekelt. Péni korábban légpuskában a 13., Sidi pedig 6. helyen végzett.

14:30-tól a női maratonfutók között három versenyzőnk, Papp Krisztina, Szabó Tünde és Erdélyi Zsófia is rajthoz áll.

A kötöttfogásúak küzdelmeivel elkezdődik a riói olimpia birkózótornája. A 75 kg-osok között rögtön egy magyar résztvevőnek szurkolhatunk, Bácsi Péter ellenfele a selejtezőben a kolumbiai Carlos Andrés Munoz Jaramillo lesz 15 órától. Amennyiben 3. olimpiáján szereplő ferencvárosi sportoló a papírformának megfelelően túljut a dél-amerikain, úgy borzasztó nehéz ellenfél a világbajnok örmény Arzsen Dzsulfalakjan várhat rá a 16 között.

A birkózószőnyeg mellett érdemes lesz a pástra is figyelnünk, ahol férfi párbajtőrcsapatunk - soraiban az egyéniben ezüstérmes Imre Gézával - a dél-koreaiakkal néz farkasszemet a 15:30 körül esedékes negyeddöntőben. Az ázsiaiak ellen rendkívül izgalmas asszóra van kilátás, riválisunk soraiban ott lesz az a Pak Szangjong, aki Imrét legyőzte az egyéni verseny fináléjában.

18 órától a finn dingi hajóosztályban Berecz Zsombor vitorlázónk ismét vízre száll - összesítésben a 8. pozícióból várja a mai 9. és 10. futamot.

Ha férfi párbajtőrözőinknek sikerül a döntőbe jutás, a vasárnapba átnyúló finálé miatt kénytelenek leszünk újfent éjszakázni, de tudunk egy másik okot is, ami miatt érdemes lesz hanyagolni az alvást. Ez pedig nem más, mint a Magyarország-Brazíia csoportrangadó a férfi vízilabdázók A-jelű kvartettjében. A házigazdák meglepetésre három sikerrel kezdték a tornát, Ausztrália és Japán mellett Szerbia ellen is diadalmaskodni tudtak, legutóbb viszont a görögök 9-4-re verték őket. A mai találkozónak a brazilok számára a továbbjutás szempontjából ugyan nem lesz tétje, az azonban nem mindegy, hányadikként lépnek tovább, hiszen a csoportban elért helyezésektől függően alakul majd ki a negyeddöntő párosítása. A mieink három döntetlen után pénteken magabiztosan, 17-7-re intézték el Japánt, de még nem biztos a helyünk a legjobb 8 között, így számunkra a zárófordulóban is fontos lenne a győzelem.