Könnyedén visszavágtunk a négy évvel ezelőtti andorrai fiaskóért

A magyar labdarúgó-válogatott 4-1-re győzött Andorra vendégeként a világbajnoki selejtezősorozat harmadik fordulójának szerdai játéknapján.

A magyarok, akik immár kilenc tétmérkőzés óta veretlenek, az első félidő hosszabbításában Fiola Attila fejesével szereztek vezetést, a második játékrész elején pedig Gazdag Dániel és Kleinheisler László találata eldöntötte az összecsapást. Az utolsó magyar gólt Nego Loic szerezte a 90. percben, a végeredményt pedig a hosszabbításban Marc Pujol állította be büntetőből.

A csoport másik két mérkőzésén Anglia a Wembley-ben 2-1 arányban győzött Lengyelország ellen, míg Albánia San Marino vendégeként nyer 2-0-ra.

A meccsnapon két bombameglepetés is született: Örményország Romániát verte odahaza 3-2-re, Németország pedig hazai pályán szenvedett 2-1-es vereséget Észak-Macedóniától.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese a nyári, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon a Puskás Arénában fogadja a címvédő portugálokat és a világbajnok franciákat, majd a németek vendége lesz Münchenben. A vb-selejtezők szeptember eleji folytatását a százszázalékos teljesítménnyel éllovas angolok mögött második helyen várja a magyar csapat.

(MTI nyomán)