Nagyot fordított az MTK az Újpest ellen

Nagyot fordított az MTK az Újpest ellen

A vendégcsapat a 84. percben vezetést szerzett, a hazaiak a 97. percben szerzett tizenegyesgóllal mégis nyertek!

Miután mindkét csapat megerősített középpályával vonult fel a találkozóra, a tömörülés miatt sok volt az átadási hiba, így a visszafogott iramú első félidőben jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a játékosok, a kapuk előtt nem adódott veszély. Előbb az Újpest, majd a félidő derekától az MTK próbált kezdeményezni, a hazaiak játékkedvét az hozhatta meg, hogy két alkalommal büntetőgyanús esetnél vették igénybe a videobíró segédletét, de végül egyiknél sem mutatott a tizenegyes pontra Karakó játékvezető.

A szünet után az MTK irányított, lőtt lesgólt és kapufát Miovski révén, Grozav pedig ígéretes pozícióból lőtt magasan a kapu fölé, de mivel csak a tempó nőtt, a technikai hibák száma nem csökkent, a gólveszély továbbra sem volt benne a játékban. A 73. percben megfogyatkozott a hazai gárda, Perkovic húzta vissza Tallót, és jutott a kiállítás sorsára, aztán a 81. percben utóbbinak is el kellett hagynia a pályát, második sárga lapját követően. A 84. percben Croizet erőszakosságának köszönhetően vezetést szerzett a vendégcsapat, majd négy perccel később Kovácsréti fifikás szabadrúgásával – a felugró sorfal alatt lőtte el a labdát laposan – egyenlített a hazai együttes. A csattanó azonban a 97. percre maradt: hazai szöglet után Bjelos blokkolt kézzel a tizenhatoson belül, Miovski pedig értékesítette a büntetőt.

Az MTK szeptember vége óta tartó nyeretlenségi sorozatát szakította meg, ebben az időszakban két döntetlen mellett ötször kikapott, mindezt 1-15-ös gólkülönbséggel.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

OTP Bank Liga, 15. forduló:

MTK Budapest – Újpest FC 2-1 (0-0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Karakó

gólszerzők: Kovácsréti (88.), Miovski (97., 11-esből), illetve Croizet (84.)

sárga lap: Diaby (36.), Mack (42.), Tallo (56., 81.), Bjelos (96.)

kiállítva: Perkovic (73.), illetve Tallo (81.)

(MTI)