A Magyar Közút alig győzi az illegális szemét eltakarítását

A Magyar Közút alig győzi az illegális szemét eltakarítását

Mind nagyobb problémát jelent az útszéli, illegális szemetelés a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek - mondta Pécsi Norbert Sándor, a cég kommunikációs osztályvezetője szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

A kommunikációs vezető szerint évről évre mind több elektronikai, háztartási és építési hulladékot találnak az utak mentén. A szemét összegyűjtése egyre nagyobb feladat a vállalatnak nem csak anyagi, de munkaszervezési okok miatt is, 93 mérnökségük egyenként, évente, átlagosan 637 órát tölt szemétszedéssel.

Mindez idén 1,5 milliárd forintjába kerül a cégnek - tette hozzá. Ennyi pénzből 15 kilométernyi mellékutat teljes körűen fel lehetne újítani, új csomópontokat lehetne építeni - emelte ki.

(MTI)

Purhabos flakontól szenvedett súlyos égési sérülést két gyerek | Alfahír

Két kisgyerek szenvedett súlyos, életveszélyes sérüléseket a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tuzséron, ahol szemétégetés közben felrobbant egy purhabos flakon - közölte az RTL Klub Híradója. A 7 és 4 éves gyerekek a tűz körül játszottak, amikor a flakon felrobbant, a kicsapódó lángok a kislányt súlyosan, idősebb testvérét pedig életveszélyesen megsebesítették.