Letartóztatásuk előtt még beléptek a Fideszbe a Magyar Pünkösdi Egyház békéscsabai szervezetének ügyvezetői

Letartóztatásuk előtt még beléptek a Fideszbe a Magyar Pünkösdi Egyház békéscsabai szervezetének ügyvezetői

Az év elején a Magyar Pünkösdi Egyházhoz tartozó, békéscsabai központú Közösségi Misszió ügyvezetői beléptek a Fideszbe, mielőtt még áprilisban előzetes letartóztatásba helyezték őket költségvetési csalás és pénzmosás vádja miatt - írta meg a Magyar Narancs.

A lap azt is megírta, hogy három hónappal, augusztus 22-ig meghosszabbították dr. V. Gy. és dr. V. K. letartóztatását, emellett jelentős vagyonukat is lefoglalták a nyomozóhatóságok. A két ügyvezetőt különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntettével, különösen jelentős értékre, bűnszervezetben elkövetett pénzmosás bűntettével, és hamis magánokirat felhasználásának vétségével gyanúsítják. A kárérték meghaladja a félmilliárd forintot.

Herczeg Tamás, a Fidesz békéscsabai országgyűlési képviselője a Magyar Narancsnak úgy nyilatkozott az ügyről, hogy nem tudja visszaidézni, ki mindenkivel találkozott az elmúlt egy évben, azt azonban megerősítette, hogy mindkét személyt az elmúlt időszakban felvették a Fideszbe. A képviselő szerint azonban őket is megilleti az ártatlanság vélelme.

A Magyar Pünkösdi Egyház kifizette a korrupcióval vádolt fideszes Simonka cégének 230 milliós tartozását, sosem látták viszont a pénzüket

A Magyar Pünkösdi Egyház Segítő Szolgálata 230 millió forint kölcsönt nyújtott a korrupciós bűncselekmények miatt vád alá helyezett fideszes képviselő, Simonka György Paprikakert TÉSZ Kft.-jének. A vallási szervezet közvetlenüt a kft.-t hitelező banknak utalták, illetve a cég fennálló közterheit fizették ki - írja a 24.hu.