Felcsút is megkapta a közpénz milliárdját a Turisztikai Ügynökségtől

Felcsút is megkapta a közpénz milliárdját a Turisztikai Ügynökségtől

Ahogy az ismert, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) égisze alá tartozó a Kisfaludy-program elvileg arról szólna, hogy fellendítsék a hazai turizmust, azonban a vissza nem téritendő állami támogatások végül olyan válságban élő emberekhez jutnak, mint amilyen Mészáros Lőrinc is.

A 24.hu most arról írt, hogy az MTÜ úgy alakította át a vonatkozó portált, hogy abból ne derüljön ki, hogy a nyertesek pontosan melyik pályázaton indultak, csupán az, hogy melyik évben.

Például a panzió- és strandkorszerűsítésekre elnyert összegek ugyanabban a nyilvántartásban szerepelnek, mint a kikötőfejlesztések. Ugyanakkor az idei táblázatból kimaradtak a májusban kiosztott 83 milliárd forintos szállodafejlesztési támogatás nyertesei, így például Mészáros Lőrinc 17,7 milliárddal megtámogatott vidéki Hunguest-szállói, valamint a Garancsi Istvánhoz, Csányi Sándor OTP-elnökhöz és Hernádi Zsolt Mol-főnökhöz köthető kft. nyolcmilliárdos tihanyi hotelépítése és a NER további húzóembereinek a beruházásai.

A portál birtokába került dokumentumok alapján több mint nyolcvan egyedi döntésre váró kérelem van a turisztikai ügynökség asztalán, amelyek közül a Kisfaludy-program frissített honlapja alapján több kedvezményezett már hozzájutott a támogatáshoz.

Így Felcsút, Orbán Viktor miniszterelnök faluja is megkapta a remélt csaknem másfél milliárd forintot.

S ha már Mészáros Lőrinc.

Balatonfüred fideszes vezetésű önkormányzata is megkapta a kért 1,2 milliárd forint egyedi támogatást a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cég által üzemeltetett kemping fejlesztésének első ütemére. Az önkormányzat összesen 3,2 milliárd forint egyedi támogatásból és valamivel több mint egymilliárdos önrészből építene konferenciatermet és mélygarázst a kempingbe, valamint „magasabb minőségű szálláshelyeket” ígér a terület megújításával. Balatonfüred a második ütemre további közel kétmilliárd forint turisztikai támogatást igényelt. Ezt a táblázat szerint még nem kapta meg a város - írta a 24.hu.