Magyar valóság: mínusz 20 fokban fűtetlen osztálytermek

A úgy kormány úgy herdálja el számolatlanul a milliárdokat, hogy az oktatás évtizedek óta alulfinanszírozott.

A Jobbik felháborítónak tartja, hogy miközben minden idők legkorruptabb magyar kormánya számolatlanul herdálja az állami milliárdokat, az oktatás évtizedek óta alulfinanszírozott, amelynek a tanárok, szülők és diákok egyaránt elszenvedői. Az intézmény ráadásul régóta küzd fűtési problémákkal, ezért a mostani állapot az elmúlt 26 év egymást váltó fideszes és szocialista városvezetésének közös bűne.

Álságosnak tartják a Klebelsberg Központ magyarázatát is, amely az esethez először annyit tudott hozzáfűzni, hogy a rendszer elavult, és tavaszig nem lehet javítani. A társadalmi felzúdulás miatt a Központ pénteken már közleményben tett ígéretet, hogy hétfőre működő fűtőpaneleket fognak beüzemelni, a végleges és megnyugtató megoldás azonban csak a fűtőrendszer teljes cseréje lenne.

Emlékeztetnek továbbá arra: a Jobbik a 2017-es országos költségvetési törvény megalkotásakor másfél milliárd forintot irányzott elő a kispesti oktatási intézményekben szükséges felújítások megtételére, a javaslatot azonban a fideszes többség leszavazta.

Beszámolójuk szerint a 2016-os Valódi Nemzeti Konzultáció országjárásai alkalmával volt alkalmunk megtapasztalták, hogy az Erkel Ferenc Általános Iskola esete nem egyedi, Budapesten és az ország több pontján számos olyan alap- és középfokú oktatási intézmény található, ahol a tervezhető, minőségi oktatás alapvető feltételei sem adottak.