Magyarország nem lesz halszagú október 23-án

A lap erről nem hivatalosan, hanem a szervezésben résztvevő forrásoktól értesült. A megemlékezések lebonyolításáért felelős emlékbizottság a mai napig hallgat a dal részleteiről, például arról, hogy miként sikerült 50 millió forintot elkölteni rá úgy, hogy a dalszerző Desmond Child nem kért érte egy forintot sem, sőt, még az énekesek is ingyen álltak mikrofon elé.

Mondjuk a dal eleve egy kilenc évvel ezelőtti, amerikai sportcsapatnak írt induló újradolgozása, tehát nem is lett volna túl etikus sok pénzt kérni érte.

A dal október 23-i eltörléséről sem tájékoztattak hivatalosan senkit, de úgy tűnik, az ünnepséghez közel állók már tényként kezelik, hogy nem fogják lejátszani az Egy szabad országért című nótát.

Érdekesség, hogy a dalt újradolgozták, a felvételt kicserélték, így most már lehet hallani azt a "d" betűt, aminek hiánya eddig "halszagúra" változtatta a "halld szavunkat".

Ugyan így sem illik jobban 1956 szellemiségéhez, mint Nemzeti Összetartozás Napjaként ünnepelni a trianoni országszabdalást, de ezen már tényleg késő lenne változtatni.