Magyarországon a negatív kampány guruja?

Rendszeresen kapcsolatban vannak, legutóbb két napja járt Orbán Viktornál Arthur Finkelstein – mondta az RTL Híradónak a miniszterelnök. 
 
Orbán Viktor péntek délelőtt meglepő módon válaszolt az RTL Klub híradójának egy kérdésre, és ráadásul nem kitérő választ adott: először erősítette meg nyilvánosan, hogy kapcsolatban áll Arthur Finkelstein amerikai politikai tanácsadóval, aki állítólag már a 2010-es, kétharmados győzelemhez is hozzásegítette a pártot. "Jól ismerem őt, igen, nagyon kiváló és elismert szakember" - mondta róla. 
 
A kérdésre, hogy mikor dolgozott utoljára a Fidesznek, azt válaszolta: "Hát velem van kapcsolatban, nagyon gyakran (találkozunk), legutóbb két napja volt nálam".
 
A tévések a kormányfő sajtófőnökét is keresték, hogy megtudják, pontosan ki fizet Finkelstein szolgáltatásaiért, amire Havasi Bertalan azt válaszolta: sem a miniszterelnök, sem a Miniszterelnökség nem áll vele munkakapcsolatban, úgyhogy valakinek megint nem sikerült igazat mondania. Egy kérdésre válaszolva Lázár János csütörtökön még azt monda: ő nem is hallotta a világszerte ismert (hírhedt) tanácsadó nevét. 
 
Arthur J. Finkelstein több amerikai elnök mellett is dolgozott, de ő Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök főtanácsadója. Híres arról, hogy szereti a negatív kampányt: az ellenfél megbélyegzéséről szóló üzenet folyamatos sulykolására épülő kampánytechnikát róla nevezték el.
 
Az RTL Klub szerint a politikai tanácsadó nemrég közös angliai céget alapított Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadóval.