Felszólították a kormányt, hogy ne alázza tovább a nyugdíjasokat

A Kormány ébredjen fel, és ne alázza tovább azokat a nyugdíjasokat, akik dolgozni akarnak ! - írja közleményében Makai Tibor, a Jobbik Nyugdíjas Tagozatának elnöke.

A Jobbik Nyugdíjas Tagozata megdöbbenéssel fogadta az Alkotmánybíróság döntését, miszerint nem ellentétes az Alaptörvénnyel, ha a közszférában dolgozó nyugdíjas személy időskori ellátásának folyósítását szüneteltetik - írják. 

"Elfogadhatatlannak és elképesztő arcátlanságnak tartjuk azt a kettős mércét, melyet a kormány évek óta gyakorol, és most az Alkotmánybíróság is asszisztál hozzá, hiszen a rendelkezés a politikusokra nem vonatkozik, és a kormánytagok se képezzenek kivételt a takarékossági rendelkezés alól. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a mára állandósult munkaerőhiány kiküszöbölésére épp a nyugdíj melletti közszférában történő foglalkoztatási lehetőségének megteremtése hozhat enyhítést. Látható, hogy a kormány és a Fidesz-KDNP frakció továbbra is megalázó nyugdíjpolitikát folytat, hiszen júniusban elutasították Sneider Tamásnak, az Országgyűlés alelnökének azon javaslatát, mely ezt az igazságtalanságot szüntette volna meg" - olvasható a közleményben.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Nyugdíjas Tagozata, tekintettel Magyarország jövedelmi viszonyaira és az egyre növekvő munkaerőhiányra, a súlyos helyzet enyhítése érdekében kéri a Jobbik országgyűlési képviselőit, hogy nyújtsák be újra a törvénymódosítási javaslatot, mely eltörli a nyugdíj melletti foglalkoztatás minden korlátozását, mindenki számára. Egyben felszólítják a Kormányt és a Fidesz-KDNP parlamenti frakcióját, hogy hagyjanak fel a nyugdíjasok további megalázásával, és ne csak szavakban, hanem tettekben is bizonyítsanak, és fogadják el a jobbikos képviselő előterjesztését.