Mészáros Lőrinc ugyanazzal a magánrepülővel ment az Indiai-óceánra, mint amivel Orbán repült Bulgáriába

Valószínűsíthető, hogy a gép a Maldív-szigetekre ment.

Az Átlátszó lefotózta, amint a Mészáros-család, Mészáros Lőrinc, a felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix, a lányaik, Ágnes és Beatrix, továbbá Ágnes férje, Homlok Zsolt mosolyogva szálltak le arról az OE-LEM lajstromjellel ellátott Bombardier Global 6000 típusú luxus magánrepülőgépről, amellyel korábban Orbán Viktor utazott a MOL Vidi bulgáriai meccsére.

2019. február 16-án kora reggel az OE-LEM felszállt Budapesten, és dél-kelet felé indult, majd 6 órával később az Arab-tenger felett eltűnt a radarról. Az addigi útiránya alapján valószínűsíthető volt, hogy a gép a Maldív-szigetekre megy, mert addig nyílegyenesen arra tartott.

Legközelebb február 26-án tűnt fel a radaron az OE-LEM, amely akkor visszafele jött a Maldív-szigetek irányából. Kora este szállt le a magánrepülőgép a budapesti repülőtéren, az oknyomó portál pedig lefotózta a landolás után a kisgépes terminálból kilépő utasokat.

Az Átlátszó írta meg azt is, hogy 2018 márciusában érkezett a cég montreali gyárából Bécsbe, és azóta az osztrák léginyilvántartásban szerepel OE-LEM lajstromjellel. A gép tulajdonosa nem ismert, üzembentartója pedig az International Jet Management GmbH, egy erre szakosodott osztrák cég. Az osztrák lajstrom és üzembentartó ellenére azonban az OE-LEM szinte mindig a budapesti repülőtéren parkol, legtöbb útjára innen indul, és ide érkezik vissza.