Már meg sem lepődünk - Rogán körei gazdagodhattak a budapesti influencerbulin

Már meg sem lepődünk - Rogán körei gazdagodhattak a budapesti influencerbulin

Nagy vihart kavart nemrég az influencerbuli, amihez hivatalosan nem volt köze Orbán Ráhelnek. Ezt a pénzszóró rendezvényt szervező Visit Hungary Zrt. közel tízmilliárd forintért rendelt kommunikációs szolgáltatásokat Balásy Gyula cégeitől.

Közel tízmilliárd forintért rendelt kommunikációs szolgáltatásokat a Balásy Gyula cégeitől az MTÜ-höz köthető Visit Hungary Zrt., ami májusban budapesti luxusutat szervezett külföldi influencereknek - írja az Átlátszó.

Orbán Ráhel vagy nem Orbán Ráhel?

Arra is rávilágítanak, egy külföldi tartalomgyártó Orbán Ráhelnek köszönte meg, hogy itt lehet a bulin, bár az MTÜ szerint a miniszterelnök lányának nem is volt köze az akcióhoz.

Közben még mindig nem világos, pontosan mit kapott az állam a pénzéért a tartalomgyártóktól.

A lap szerint a napokban a TED közbeszerzés-adatbázisban jelent meg egy negyedéves beszámoló, amelyben a „Visit Hungary Nonprofit Zrt. 2024. évi kommunikációs tevékenysége körében végzendő médiaügynökségi és kutatási feladatok ellátására” kiírt közbeszerzések eredményét részletezték - szemlézte a 24.hu.

A propagandagyáros gazdagodik ezen is

A beszámolóban vevőként nem a Visit Hungaryt irányító MTÜ,

hanem a Nemzeti Kommunikációs Hivatal szerepel, ami a Rogán Antal-féle Miniszterelnöki Kabinetiroda alá tartozik.

Balásy cégei főként arról ismertek, hogy ők készítik az Orbán-kormány kék propagandaplakátjait, ezekért a kampányokért évi több tízmilliárd forint közpénzt fizet nekik az állam.

Az, hogy magukkal a külföldi influencerekkel milyen megállapodásokat kötött a Visit Hungary vagy Balásy cégei, továbbra sem derül ki a szerződésekből.

A Visit Hungary Zrt. az Opten adatai szerint teljesen állami tulajdonú (az MTÜ-n és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőn keresztül). Weboldalán elérhetőségként az MTÜ telefonszáma és címe van megadva.

(Címlapkép: Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter. MTI/Kovács Attila)