Már egymás családjait is kiirtják a rivális mexikói bűnbandák

Korábban a bandák kerülték, hogy az ellenséges bűnszövetkezetek tagjainak családján is bosszút álljanak.

A pénteki müncheni mészárlás Mexikóban egy sima teadélutánnak számítana csak. Ott a lövöldözések és tömeggyilkosságok a hétköznapok részét képezik. A különböző bűnbandák pedig egyre kegyetlenebbek. A legújabb „divat”, hogy egymás családját is kiirtják. A helyzet nem is fog egyhamar normalizálódni. Ugyanis a drogcsempészet miatt rivalizálnak egymással a különböző bűnözői csoportok. Akkora üzletről van szó, hogy a Mexikói gazdaság mintegy negyede kapcsolódik valamilyen szinten a drogkereskedelemhez.

Korábban a bandák még kerülték, hogy az ellenséges bűnszövetkezetek tagjainak családján is bosszút álljanak, ám úgy tűnik, ennek vége. Két héttel ezelőtt egy család 11 tagjával végeztek, köztük négy kislánnyal. A famílián álmában ütöttek rajta.

A következő családirtásnak két asszony és három gyerek esett áldozatul. A harmadikban nyolcan haltak meg. A negyedik ezen a héten történt, annak egy felnőtt pár és fiuk esett áldozatául. A legutóbbi helyszínen a gyilkosok hátrahagytak egy kézzel írt levelet, amelynek alapján egyértelműen bűnbandák közti leszámolás áll a háttérben.