Már nem figyelik a volt MSZP-vezetőt

Simon Gábor korábbi elnökhelyettesnek engedély kell Budapest elhagyásához.

A százmilliós költségvetési csalással és hamis magánokirat használatával meggyanúsított volt politikusnak Budapest elhagyásához ugyanakkor bírói engedélyre van szüksége.
 
A Budai Központi Kerületi Bíróság nemrég hosszabbította meg Simon házi őrizetét a bűncselekmények tárgyi súlya miatt, de a volt politikus ügyvédje fellebbezést nyújtott be a döntéssel szemben, és a törvényszék pénteken helyt adott a kérelmüknek.
 
Simon Gáborról, az MSZP akkori elnökhelyetteséről csaknem egy éve, tavaly február elején derült ki, hogy több száz millió forintot tart egy bécsi számlán, amit nem tüntetett fel vagyonnyilatkozataiban. Később az is kitudódott, hogy egy bissau-guineai útlevéllel Magyarországon is nyitott számlát, amelyen szintén milliók vannak. A volt szocialista politikust 2014. március 12-én helyezte előzetes letartóztatásba  a bíróság, két hónappal később azonban a házi őrizetét rendelte el. Szeptember 10-én rendelték el a Simon Gábor bécsi bankszámláján lévő vagyon zár alá vételét, ami november 17-én, a másodfokú bírósági döntés értelmében emelkedett jogerőre.