Marco Rossi: voltak taktikai problémáink

Marco Rossi: voltak taktikai problémáink

Pénteken este egy gólos győzelmet aratott a magyar labdarúgó-válogatott Ciprus ellen az Eb-re való felkészülési mérkőzésen. A győztes gólt Schafer András szerezte. 

"A egész napom kaotikus volt. Meglátni a kislányom arcát, aztán megtudni, hogy kezdő vagyok, végül pályára lépni közönség előtt a stadionban. Egyszerűen nem találom a szavakat, még most is hihetetlen"

- mondta a válogatottban debütáló Hahn János, aki pénteken lett édesapa.

"Ami nagyon tetszett, az a végeredmény. Voltak taktikai problémáink, elsősorban labdabirtoklásban. A második félidőben tudtunk javítani, még úgyis, hogy ebben a periódusban az ellenfélnek is voltak lehetőségei"

- fogalmazott a magyarok szövetségi kapitánya, Rossi, egyúttal külön kiemelte a gólszerző Schäfert, aki szerinte olyan teljesítményt nyújtott, hogy bármilyen erős rivális ellen kezdőben lehet az Európa-bajnokságon.

Az újoncokat illetően azt mondta, hogy Hahn akár gólt is szerezhetett volna, ha nem cseréli le, mivel akkor Nikolics helyett akár ő is lőhette volna a 11-est, míg Bolla szerinte nehéz meccsen van túl, mert támadásban nem találta az összhangot Holenderrel, ugyanakkor tetszett neki a küzdőszelleme.

A pihentetett alapemberekről úgy nyilatkozott, hogy Sallai Roland, Szalai Ádám, Willi Orbán és Nagy Ádám egyaránt kisebb problémával küzd, ezért nem akart kockáztatni a szerepeltetésükkel, Fiola Attilát pedig stabil játékosnak tartja, de most másokra volt kíváncsi.

"Nagyon meg vagyok elégedve a játékosok teljesítményével és hozzáállásával. Ez 70 percig volt elég, utána elfáradtunk, de az is csoda, hogy eddig bírtuk, mert mindössze három edzéssel tudtunk készülni a mérkőzésre"

- értékelt Nikosz Kosztenoglu, a ciprusiak görög szakvezetője.

(MTI nyomán)