Rossi szerint a németek ellen lehet a legnehezebb dolgunk

Rossi szerint a németek ellen lehet a legnehezebb dolgunk

Szoboszlai: "Annyit fejlődött ez a válogatott, hogy az olaszoktól elszenvedett 2-1-es vereség után mindenki búslakodott".

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint a magyar labdarúgó-válogatott Nemzetek Ligája-csoportellenfelei közül éppen a soron következő német csapat van a legjobb állapotban.

"Ők vannak a legjobb formában. Ezt nem azért mondom, mert velük találkozunk szombaton. Most lesz a legnehezebb dolgunk, hogy saját játékunkat érvényesítsük"

- jelentette ki az olasz szakvezető, hozzátéve:

"Amióta kapitány vagyok, az Anglia elleni volt a legjobb teljesítményünk. Olaszországban több hiba becsúszott, márpedig ilyen riválisok ellen a legkisebbért is drága árat lehet fizetni. Összességében elégedett vagyok a csapattal, mert a játékosok nem engedtek teret az ellenfeleknek, követték a taktikai utasításokat. Csak így lehet felvenni a versenyt ezekkel az együttesekkel"

- értékelte az eddigi két Nemezetek Ligája-találkozót Rossi.

Szoboszlai Dominik szerint a csapat fizikálisan jó állapotban van ahhoz képest, hogy négy nap alatt két meccset játszott.

"Nem vagyok izgulós típus, mindhárom válogatott ugyanazt a színvonalat képviseli, de a németeknél szerepel jelenlegi és korábbi csapattársam, többek között a legjobb futballista barátom, Karim Adeyemi, ezért nekem picit más lesz ez az összecsapás"

- fogalmazott az RB Leipzig támadója.

A 21 éves játékos kifejezetten örül, hogy olyan teljesítményt tudott nyújtani, amivel megfogalmazása szerint "a főnök" elégedett volt. Úgy érzi, meg tudta ugrani a lécet, hogy támadás mellett a védekezésből is kivegye a részét.

"Minden percet élvezek a srácokkal, ezért is tudok ilyen teljesítményt nyújtani. Imádok itt lenni" - mondta Szoboszlai.

"Annyit fejlődött ez a válogatott, hogy az olaszoktól elszenvedett 2-1-es vereség után mindenki búslakodott. Korábban ilyen szoros vereség jó eredménynek számított volna."

A két forduló után második helyen álló magyar válogatott szombaton 20.45-kor fogadja a két döntetlennel rajtoló német csapatot a Puskás Arénában.